Ne izgulj, nekem is az elsõ

2014-04-15

sponsored links

Hát, ilyent sem készítettem még!
Mindig is nagy érdeklõdéssel és nagyokat nyelve olvasgattam a különféle babpörik receptjeit, de valamiért mégsem fõztem meg ezeket a pompás kis étket.
Drága Testvéreim!
Eljött az idõ, hogy megtisztító lángokban, feláldozzam magam a gasztronómia oltárán.
Szerencsére, még a megtisztulás elõtt eszembe jutnak egy régi ?öreg? kolléga szavai, miként: ?szeretem a zöldséges ételeket, ha van bennük ölég hús?.














KÉTKOLBÁSZOS BABPÖRKÖLT
Hozzávalók:
35 dkg lóbab (természetesen más fajta is jó, de én ezt imádom)
1 pár debreceni kolbász
10 dkg lángolt kolbász
1 nagy fej vöröshagyma
3-4 ger. fokhagyma
15 dkg paprika
15 dkg paradicsom
õrölt kömény 
csombor (borsikafû)
fûszerpaprika
bors, só
A babot egy éjszakára beáztatjuk.
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, egy kevés zsiradékon üvegesre pirítjuk, majd megszórjuk egy teáskanálnyi fûszerpaprikával, köménnyel, csomborral, borssal fûszerezzük, sózzuk! (inkább kevesebbet, mert sokáig fog fõni és a kolbászoktól is sósulhat) és beleszórjuk a babot, aztán felöntjük annyi vízzel hogy ellepje (elõször lehet kicsivel több is); innen tovább úgy fõzzük mint a pörköltet, tehát mindig csak annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje és közbe-közbe belekavarunk. 
A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk és amikor a bab már félig megfõtt hozzáadjuk ezeket is a zúzott fokhagymával együtt. A fõzés utolsó 5 percében beleszórjuk a karikára vágott debrecenit, majd a legvégén a felkarikázott lángolt kolbászt is belekeverjük, de ezzel már lényegében nem fõzzük. Most a végén amikor már a kolbászok íze is kioldódott, kóstoljuk meg és ha kell, sózzuk, fûszerezzük.

Folytats a blogon ... orultenjoetelek.blogspot.com/2014/04/...

sponsored links

Keres?s