Natúr sertésszelet zöldbab salátával

2014-08-03

sponsored links

Nem muszáj mindig krumpli körettel tálalni a húst, ezerféle alternatíva létezik a helyettesítésére, fõleg ilyenkor nyáron. Egyik ilyen köret lehet a zöldpaszuly, ami nagyon, de nagyon finom, a családom már többször kérte az idén.


Hozzávalók (4 személy részére): 1 kg sertéscomb, só, bors, kevés olaj, kis csokor petrezselyemzöld. A zöldbabsalátához:  1 kg zöldbab, 2 hagyma, 2 nagyobb paradicsom, 4 kávéskanál mustár, 10 evõkanál olaj, 4 - 5 evõkanál fehérborecet, kis csokor petrezselyem - és zellerzöld, só, bors.
Elkészítése: Elõször elkészítjük a zöldbabsalátát. Az öntethez a hagymát nagyon finomra aprítjuk, a paradicsomot kockákra vágjuk, összekeverjük az olajjal, a mustárral, a fehérborecettel, a finomra aprított zöld fûszerekkel, sóval, borssal ízesítjük. A zöldbabot megtisztítjuk, megmossuk, megtördeljük. Enyhén sós vizet forralunk, s a zöldbabot roppanósra fõzzük, leszûrjük, óvatosan az öntethez keverjük, vagy inkább rázogatjuk egy nagyobb tálban, hogy ne törjön össze, s így hagyjuk kihûlni, hogy átvegye az ízeket.
A húst közepes vastagságú szeletekre vágjuk a rostokra merõlegesen, jól kiverjük, sózzuk, borsozzuk, a felforrósított olajon, mindkét oldalán pirosra sütjük, megszórjuk a finomra aprított zöld fûszerekkel. A kisütött szeleteket a zöldbab salátával tálaljuk.

Folytats a blogon ... makacskakonyhaja.blogspot.com/2014/08...

sponsored links

Keres?s