Nasi

2014-05-07

sponsored links

Nemrég nagy sláger volt a különbözõ fõzõs-sütõs csoportokban Limara fahéjas-cukros rúdjának a készítése. Egy darabig ellenálltam, de annyira ínycsiklandozóan nézett ki, hogy muszáj volt nekem is nekiállnom. Nem is bántam meg :)

Egyetlen ?bosszúság? ért csupán, pillanatokon belül elfogyott, és állhattam neki megint? Igaz, hogy ebbõl a receptbõl 12 darab készül, de a három gyerek és egy édesszájú felnõtt fél nap alatt befalta :)

Cukros-fahéjas rúd vaníliakrémmel

DSC_5832s

60 dkg liszt

1 nagy csipet só

3 ek cukor

1 tojás + 2 sárgája

3 dl tej

6 dkg vaj + 5 dkg a kenéshez (olvasztva)

3 dkg élesztõ

A krémhez:

1 csomag vaníliás pudingpor

3 dl tej

5 dkg vaj

2 ek cukor

Szórni:

5 ek cukor

1 ek fahéj



A krémhez a pudingport simára keverjük fél dl tejben. Feltesszük a maradékot fõni, belekeverjük a pudingporos tejet és a cukrot, állandóan kevergetve besûrítjük. Mikor kihûlt, kikeverjük az 5 dkg vajjal.

A langyos tejben elkeverünk 1 kk cukrot, belemorzsoljuk az élesztõt, felfuttatjuk.

Egy tálba öntjük a lisztet, a maradék cukrot, tojást, sárgákat, a puha vajat és egy csipet sót. Végül hozzáöntjük az élesztõs tejet, összegyúrjuk. Langyos helyen, nedves konyharuhával lefedve duplájára kelesztjük.

Lisztezett deszkán egyszer átgyúrjuk, 12 részre osztjuk. 10 cm széles, 25-30 cm hosszú darabokra nyújtjuk.

DSC_5821s

A képen látható módon pizza- vagy derelyevágóval bevágjuk, ráteszünk 2 ek vaníliakrémet. A széleit ráhajtjuk, feltekerjük, sütõpapíros tepsire tesszük.

DSC_5824s

A sütõt elõmelegítjük 180 fokra. Mikor felmelegedett, betoljuk a tepsiket (az eredeti receptben még 40 percet kell keleszteni, de nekem elég volt 20). Kb. 20 perc alatt barnára sütjük.

Egy tálban összekeverjük a fahéjat a cukorral. Még forrón megkenjük az olvasztott vajjal, megszórjuk-megforgatjuk a fahéjas cukorban, rácson kihûtjük.

DSC_5839s


Hasonló bejegyzések:




DSC_6644s
Palacsinta ? szebben


DSC_5575s
Évike sütijei III.


DSC_4240s
A csirkemáj esete a szõlõvel


P1010064s
Lelkiismeret-furdalás nélkül




Folytats a blogon ... atetovaltlanykonyhaja.cafeblog.hu/201...

sponsored links

Keres?s