Narancsvirágos bonbon

2014-02-26

sponsored links

Bevallom, soha ezelõtt nem kóstoltam narancsvirágot. Valami nagyon erõs narancsízre számítottam, de legnagyobb meglepetésemre inkább citrusos mézízzel találkoztam. Nagyon kellemes, nagyon üde, de ha narancsosabb ízre vágyunk, nem árt kiegészíteni egy kis narancshéjjal.


Hozzávalók:

125 ml zsíros tejszín
10 g golden syrup / méz
3 g szárított narancsvirág
1/2 kezeletlen narancs finomra reszelt héja
200 g fehér csokoládé
10 g vaj

300 g fehér csokoládé (a talp lehet fehér vagy étcsokoládé, a burok az enyhe zöldes színt egy kis matcha teától kapta, amit temperálás közben kevertem a csokoládéba
1%-nyi porított kakaóvaj

1 evõkanál porított kakaóvaj
1 kávéskanál kurkuma

A tejszínt összeforralom a narancsvirággal, néhány órán át hagyom kiázni az aromákat. Teaszûrõn átszûröm a tejszínt, jól kinyomkodva a virágokat. Hozzáadom a reszelt narancshéjat és a szirupot, felforralom, félreteszem hûlni. Közben felolvasztom a fehér csokoládét, majd 3-4 részletben hozzáadva a tejszínt simára keverem. Végül hozzáadom a puha vajat, amivel szintén homogénre kell keverni.

Dekorálom a formát a kurkumával. Ehhez a kakaóvajat vízgõz fölött felolvasztom, márványlapra öntöm, majd szinte rögtön visszaszedem a tálba, hozzákeverem a kurkumát, és egy ecset segítségével vékony rétegben felviszem a bonbonforma mélyedéseibe a mintát.

A fehér csokoládét temperálom a kakaóvajjal. A csokoládét 40 fokig melegítem vízgõz fölött. Az olvasztott csokoládét állandó keverés mellett lehûtöm 32 fokig. Ekkor hozzákeverem a porított kakaóvajat, további keveréssel lehûtöm 29-30 fokig.Elkészítem a bonbonhüvelyeket. Az elõkészített formába öntöm a temperált csokoládét, kiütögetem belõle a levegõt, néhány percig hagyom, hogy a burok megszilárduljon. Kicsepegtetem a felesleges csokoládét, a formát lefelé fordítom, hogy egyenletes burok képzõdjön, 10 percig hagyom, lehúzom a felszínét habkártyával, majd a hûtõbe teszem szilárdulásig.

A tölteléket nyomózsákból a bonbonmélyedésekbe adagolom, helyet hagyva a lezárásnak. Fél óra hûtés után a visszamaradt és újratemperált fehér vagy étcsokoládéval lezárom a bonbonokat. Újabb 30 percre visszateszem a formát a hûtõbe, végül óvatosan kifordítom belõle a kész bonbonokat.



Folytats a blogon ... katucikonyha.blogspot.com/2014/02/nar...

sponsored links

Keres?s