Narancsos-rumos mézeskalács

2014-01-01

sponsored links

Karácsonykor több tortával és egyéb édességekkel is készültem, mégis gyorsabban fogytak, mint azt elõre terveztem. Bezzeg az egyszerû mézeskalács már nem is kellett nagyon senkinek a sokkal erõteljesebb finomságok mellett, így szép lassan felhasználásra kerültek.
Az idei év kedvence a Mézeskalácsos Túró Rudi torta három nap alatt eltûnt, és a megmaradt gesztenyetortát, rumos golyót, csokis pöfeteget, mézeskalácsot  kevésnek találtam, a vendégek csak nem fogyó száma végett, így kitaláltam egy negyed órás szuper édességet, melynek ízvilága egyértelmûen karácsonyi, az állaga könnyû és habos, az enyhén savanykás hatásától, pedig igazán fogyaszthatóvá válik az ünnepekkor.



Hozzávalók:
30 db kész mézeskalács
1 nagy pohár tejföl
4 dl tejszín
6 evõkanál porcukor
2 narancs leve
fél citrom leve
2 evõkanál rum
vanília aroma
1 tasak zselatin fix

A tejfölt robotgép segítségével felhabosítjuk a cukorral, a narancs és a citrom levével, valamint ízesítjük a vanília aromával és a rummal. A tejszínt enyhén felverjük, majd hozzákeverjük a tejfölös krémhez és az egészhez hozzáadjuk a zselatin fixet. Ekkor elõveszünk egy tálat és a krém felét beleöntjük. Elsimítjuk az elsõ réteg tetejét és elhelyezünk rajta 15 mézeskalácsot, hogy arányosan befedje. Ezt követõen jöhet a másik adag krém a tetejére, majd erre is a 15 darab mézeskalács. Egy éjszakára hûtõbe tesszük és másnap tálalható.

Folytats a blogon ... gasztrosarok.blogspot.com/2014/01/nar...

sponsored links

Keres?s