NARANCSOS MADÁRTEJ

2014-04-29

sponsored links














Kissé túlvásároltam magam az ünnepekre tojásból és több mint a fele megmaradt. Muszáj voltam tojás mentõ akcióba lendülni, nehogy aztán rám romoljon, közel 50 db. tojás. Fõztem belõle tojáslevest, tojásos nokedlit, meg ettük tükörtojásnak is. Hogy desszert is készüljön a regimentbõl, fõztem egy finom madártejet, amit a narancs ízével tettem különlegessé. Annyira nem volt feltûnõ benne a citrus íze, de egy kissé azért még kellemesebbé varázsolta az amúgy is finom desszertet...


Hozzávalók 4 személyre: 5 db. tojás, 1/2 liter zsíros tej /3,6 % /, 1 csomag vaníliás cukor, 8 dkg cukor, 1 csipet só, 1 narancs leszûrt leve és reszelt héja.


A tojásokat szétválasztjuk, 3 db fehérjét 3 dkg cukorral és egy csipet sóval nagyon kemény habbá felverjük. A tejben elkeverjük a megmaradt cukrot, a vaníliás cukrot, a tojások sárgáját és a narancs levét. Állandó kevergetés mellett, lassú tûzön felfõzzük és besûrítjük. Mikor kellõen megsûrûsödött, lehúzzuk a tûzrõl és letakarva kissé kihûtjük, hogy ne legyen forró. Közben a felvert habot nyomózsákba tesszük és sütõpapírral bélelt tepsire, fél citrom nagyságú halmokat nyomunk. 4 percre betesszük õket a 200 C-os sütõbe, hogy megszilárduljanak. A madártejet kelyhekbe vagy tálkákba kiadagoljuk, rátesszük a megsült tojáshabokat és megszórjuk a narancs reszelt héjával. Hideg helyen kihûtve, vagy langyosan tálaljuk...













Folytats a blogon ... illeskriszkonyhaja.blogspot.com/2014/...

sponsored links

Keres?s