Narancsos fekete szezámmag fagyi

2014-06-11

sponsored links

No, még pár hónappal ezelõtt történt, hogy az Oktogonnál járva besétáltam egy bio boltba. És hát jó szokásomhoz híven nem álltam meg, hogy ha már megláttam ezt-azt, ami régóta hiányzott a konyhámból vagy még nem próbáltam, meg ne vegyem.
Így például vettem egy csomaggal ezekbõl a fekete magocskákból is. Eredetileg sötét tahinit szerettem volna csinálni belõle, de közben egy másik boltban vettem egy üveggel a szezámkrémbõl is, ami jó ideig elég lesz, ezért nem akartam még többet belõle. Egyelõre.

Aztán a múlt héten teljesen véletlenül szembe találkoztam a neten valami ilyesmi dologgal, hogy fekete szezámmagból fagyit lehet készíteni. Persze én nem fogok tojással meg tejszínnel kínlódni, ennél jóval egyszerûbben, gyorsabban és egészségesebben oldottam meg a dolgot :)

Extrémül hangzik, kinézetre sem átlagos jégkrém, de az íze valami lehengerlõ volt a pirított magoknak köszönhetõen. 
A megadott mennyiségekbõl egy kisebb adag lesz (~ két személyes adag), a mennyiségeket természetesen lehet variálni.

Hozzávalók:
- 1/3 csésze (~ 2,5 dl) fekete szezámmag
- 1 ek. agave szirup
- fél narancs leve és lereszelt héja
- 165g nyers kókuszkrém
- pici víz

Elkészítés:
A szezámmagot egy kisebb serpenyõben megpirítjuk, majd aprítógépbe tesszük, hozzáadjuk a többi alapanyagot és alaposan összedolgozzuk. A masszát egy dobozba kanalazzuk, fagyasztóba tesszük és fél óránként átkeverve készre fagyasztjuk.
Kiadagoljuk és narancshéjjal, szezámmaggal díszítve tálaljuk.



Folytats a blogon ... cinnamonandpaint.blogspot.com/2014/06...

sponsored links

Keres?s