Narancsos dinnye lassi
sponsored links
Indiában régóta ismert frissítõ ital a lassi. Aki találkozott már vele, az bizonyára mangó lassit ivott, mert ez a legismertebb gyümölcsös változat. A lassi joghurtból vagy kefirbõl készülõ, egészséges hûsítõ, és nem ritka, hogy friss fûszernövényekkel teszik még ízletesebbé.
Az egyik zöld bélû sárgadinnyénk most sem volt valami édes, ezért a lecukrozott verzió helyett egy másfajta felhasználási módot választottam, olyat, ami korábban már fent volt a blogon, csak aztán valami oknál fogva töröltem. Most mégis újra elkészítettem egy kis módosítással.
A lassihoz eredetileg kell víz is, de nekem anélkül is tökéletesen megfelel. Aki jóban van a savanykás ízû üdítõitalokkal, annak ez jó alternatíva lehet reggelire vagy tízórai frissítõnek, de meleg, nyári napokon is ihatjuk.
Az egyik zöld bélû sárgadinnyénk most sem volt valami édes, ezért a lecukrozott verzió helyett egy másfajta felhasználási módot választottam, olyat, ami korábban már fent volt a blogon, csak aztán valami oknál fogva töröltem. Most mégis újra elkészítettem egy kis módosítással.
A lassihoz eredetileg kell víz is, de nekem anélkül is tökéletesen megfelel. Aki jóban van a savanykás ízû üdítõitalokkal, annak ez jó alternatíva lehet reggelire vagy tízórai frissítõnek, de meleg, nyári napokon is ihatjuk.
Hozzávalók 2-3 személyre, 6 dl lassihoz:
? sárgadinnye (kisebb fajta)
1 narancs leve
? lime leve
1 cs. Bourbon vaníliás cukor
1 ek méz vagy nyírfacukor (ha a dinnye nem elég édes)
20 dkg natúr joghurt
elkészítés:
- A dinnyét kockákra vágjuk, és turmixgépben vagy késes mixerben pépesítjük.
- A dinnyepéphez adjuk a többi hozzávalót, elkeverjük, behûthetjük és pohárban szervírozzuk.