Narancsos csokis puszedli cukormentesen

2014-02-24

sponsored links


Ki merem jelenteni, hogy ez a világ egyik legjobb csokis puszedlije.Vagyis inkább csokis placsni. Az elsõ tepsinél gondosan formáztam a tésztából tökéletes kis golyóbisokat, mert úgy szerettem volna, hogy szépek legyenek a puszedlik. 10 perccel késõbb rájöttem, hogy szobrászkodhatok én kedvemre; csinálhatok szép kis gömböket -esetleg kockát, gúlát, akár még a szabadság szobrot is megmintázhatom-, mire kiveszem õket a sütõbõl, a képzõmûvészeti remekekbõl csak placsni marad. Ronda, de finom. NAGYON finom!!! :-)
Tesóm évekkel ezelõtt sütötte meg nekem diabetikus kivitelben, és nem olyan rég újra repertoárra került. A diót kihagyta belõle, helyette narancshéj és narancslé került bele.Most megsütöttem én is.  Az eredeti recept az Urban Eve-rõl származik.


Hozzávalók a Mi verziónkhoz:
-25 dkg szénhidrátcsökkentett liszt (Diabestar sütõliszt)
-4 dkg holland kakaópor
-1 csomag sütõpor
-25 dkg kókuszzsír
-15 dkg eritrit
-2 ek folyékony édesítõ
-4 tojás
-10 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé (legalább 74%)
-1 kk vanília kivonat
-1 csipet só
-2 kezeletlen naracs reszelt héja és leve


Elkészítés:
A lágy kókuszzsírt keverjük habosra az eritrittel, majd üssük bele egyenként a tojásokat, és habosítsuk fel. Adjuk hozzá a folyékony édesítõt, a narancsok levét és reszelt héját. Szitáljuk össze a lisztet a sóval, a kakaóporral és a sütõporral. Apránként adjuk a tojásos keverékhez, és dolgozzuk össze a masszát. A csokoládét vágjuk apróra, szórjuk a tésztába és forgassuk össze. Sütõpapírral bélelt tepsibe tegyünk diónyi kupacokat a tésztából egymástól 3-4 cm-re, és 190 fokra elõmelegített sütõben 10 perc alatt süssük meg õket. Ekkor még elég lágynak tûnik a puszedli, de ahogy hûl, kicsit masszívabb lesz. Napokkal késõbb is puha és illatos. Nyammm... :-) Ha kihûlt, jól záródó dobozban sokáig eláll, de akár le is fagyaszthatjuk. 
Két tepsi, összesen 38 db lett belõle.


Folytats a blogon ... kakukkfu-hortobagyianna.blogspot.com/...

sponsored links

Keres?s