Narancsos-citromos turmix

2014-01-31

sponsored links

Ez a narancs-citromos turmix mĂ©g mĂșlt hĂ©tvĂ©gĂ©n kĂ©szĂŒlt. Aznap reggel egy rakĂĄs gyĂŒmölcs Ă©s zöldsĂ©g volt a hĂ»tĂ”ben: rĂ©pa, narancs, alma, citrom Ă©s nĂ©hĂĄny ?zöld? is. A fiĂșknak rĂ©pa-alma-narancs kombĂłt kĂ©szĂ­tettem a gyĂŒmölcscentrifugĂĄval (szerencsĂ©re mĂĄr a 2 Ă©s fĂ©l éves kisfiam, B. is szereti a frissĂ­tĂ” zöldsĂ©g- Ă©s gyĂŒmölcsleveket, de ragaszkodik hozzĂĄ, hogy szĂ­nes szĂ­vĂłszĂĄllal kapja meg a kis pohĂĄrkĂĄjĂĄbĂłl?).

Magamnak egy frissĂ­tĂ” zöldturmixot kevertem citrombĂłl, narancsbĂłl, zöldekbĂ”l Ă©s almalĂ©bĂ”l. A citrom serkenti az emĂ©sztĂ©st Ă©s mivel sok benne a C-vitamin, segĂ­ti a meghĂ»lĂ©ses betegsĂ©gek megelĂ”zĂ©sĂ©t. A narancs a többi citrusfĂ©lĂ©vel egyĂŒtt pedig a legkitĂ»nĂ”bb C-vitamin-forrĂĄsok egyike, egyetlen ĂĄtlagos mĂ©retĂ» gyĂŒmölcs a felnĂ”ttek szĂĄmĂĄra ajĂĄnlott napi mennyisĂ©g (60 mg) mintegy kĂ©tszeresĂ©t tartalmazza.

A fĂ©l citrom és a narancsok mellĂ© kerĂŒlt a turmixomba mĂ©g kĂ­gyĂłuborka Ă©s egy kevĂ©s zellerszĂĄr is. Aki nem fogyaszt rendszeresen zöldturmixot, annak ez kicsit ijesztĂ” lehet, de az Ă©des narancs Ă©s bio almalĂ© teljesen elnyomta az egyĂ©bkĂ©nt semleges Ă­zû zöldek Ă­zĂ©t. ÜdĂ­tĂ”, frissĂ­tĂ” reggeli lett belĂ”le!  



IMG_9400 IMG_9401 IMG_9407



IMG_9416

Recept (2 személyre):

2 narancs, meghĂĄmozva, feldarabolva

fél citrom, meghåmozva, feldarabolva

fél zellerszår

1 kígyóuborka meghåmozva (vagy mås semleges ízû zöld)

1 deci bio almalé

A hozzĂĄvalĂłkat tegyĂŒk a turmixgĂ©pbe, turmixoljuk 3-4 percig. Ha tĂșl sĂ»rĂ» lenne, higĂ­thatjuk kicsit több almalĂ©vel.

Inspiråció: http://vegiehead.com/; http://eletmodkozpont.hu




Folytatás a blogon ... wannabechef.cafeblog.hu/2014/01/31/ve...

sponsored links

Keres?s