Napraforgós-szezámos kiflik

2014-01-08

sponsored links


Vége van az ünnepeknek, a nagy sütizésnek. Édesre már rá sem bírok nézni. Már hiányzott egy kis magvas kenyér vagy pogácsa..., mindegy csak "barna" legyen. Elõkotorásztam a lisztmaradékokat , magvakat, majd egy kicsi ebbõl és abból, végül kiflik kerültek a sütõbe. És, és, végre, kisültek. Az illata elárasztotta az egész lakást. Egy kis hûlés után már alig vártam, hogy belevághassak. A ropogós héjban csak úgy harsogott a kés. Egy kis vaj és már ettem is. Hmmmmm      
A szalonnás változatot már a család ette, az sem lehet rossz. Szóval itt a recept:

Hozzávalók:
50 dkg kenyérliszt
30 dkg graham liszt
10 dkg darált szezámmag
10 dkg õrölt napraforgómag
5 dkg élesztõ
1 ek mangalica zsír
kb 1 ek só
1 tk cukor
1 dl víz
2-3 dl tej
a tetejére magvak, tej

Az élesztõt , cukrot  langyos vízben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. A sónak elõször a felét gyúrjuk bele majd kóstoljuk,és ha kell tegyünk még bele. Annyi langyos tejet adunk hozzá , hogy lágy, rugalmas tésztát kapjunk. Addig dagasszuk, amíg a kezünkrõl szépen le nem válik. Ezután mehet letakarva a melegre alukálni. Amikor duplájára kelt még az edényben újra átgyúrjuk és ismét pihen egy 15-20 percet. Lisztezett deszkán kb 0,5 cm vastagra kinyújtjuk(vagy kisebbre) és felkockázzuk kb 10x10-es négyzetekre(ki mekkora kiflit szeretne). 

amint látjátok én sem vettem elõ mérõszalagot

feltekerjük az oldala mentén

mint a palacsintát

belerakjuk tepsibe,a tetejét megkenjük tejjel és megszórjuk magvakkal , ezután ismét kelesztjük a duplájára . Közben elõmelegítjük a sütõt 200 fokra

és irány a sütõbe 30 percre.

Jó étvágyat hozzá :)


Folytats a blogon ... lorencukraszda.blogspot.com/2014/01/n...

sponsored links

Keres?s