Naplóírás - Vezesd le a feszültséget!

2014-03-30

sponsored links


Gondoltál már arra, hogy ezzel az egyszerû módszerrel mennyire oldhatod a napi feszültséged, segít a feldolgozásában, a problémáid megoldásában. Csak neki kell fogni. Próbáld ki!

Jó terápia, hasznos elfoglaltság. Indok mindig van az írásra, mert pl. érzelmileg megterhelt idõszakban vagyunk, vívódunk. Naplóírás közben egy valósabb képet kapunk magunkról, elõjöhetnek a vágyaink, hibáink, és ha ezeket megfogalmaztuk talán már félig meg is oldottuk.
Aztán évek, évtizedek múlva nosztalgiázhatunk vagy csodálkozhatunk, hogy mi is történt, hogyan gondolkodtunk, és a naplón keresztül ismer majd meg igazán a gyermekünk vagy az unokánk.

Én használom a feszültség oldására, kiírom magamból a haragot, a sérelmet, problémákat, de az örömöt, a szép dolgokat is. Nem csak kellemetlen dolgok érik az embert egy nap során - szerencsére - hanem örömteli események is. A naplóírás nem csak az emlékeinket õrzi meg, hanem segít megismerni önmagunkat ha naponta leírjuk azt ami történt velünk, a gondolatainkat, érzéseinket, ezáltal segít megbirkózni a gondjainkkal is. Hatékony levezetése a feszültségnek. Rajzolhatunk is bele, tehetünk bele matricákat ez is segít a feszültség oldásában.
A naplóírás élménybeszámoló, egy nap történése ami lehet jó és rossz is-
Fiatal lányként, sõt még fiatal felnõttként is írtam naplót, és ma is írok, de nem rendszeresen, nem napi szinten, csak ha olyan megterhelõ feszültség, indulat, negatív érzés, bánat, vagy örömteli érzésem van bennem amit ki kell adnom, mert meg könnyebbülök általa vagy ha öröm, akkor még jobban szétárad. Ez olyan mint amikor megnyitunk egy "szelepet". Írhatunk naponta a naplónkba, vagy hetente vagy csak akkor ahogy én is teszem, ha olyan esemény, hatás ér amit muszáj leírni.
Írhatunk mindenrõl, nincs szabály. Egyébként is a  naplót saját magunknak írjuk, de mivel a legbensõbb gondolataink, érzéseink találhatók benne, ezért biztonságos helyen tároljuk, hogy illetéktelenek ne tudják elolvasni.
A blogírás is napló, internetes napló. De ez betekintést enged az életünkbe. Egyéniség kérdése, hogy ki milyen mélységig enged betekintést az olvasók számára. Az a tény, hogy ezt mások is olvassák megszûri a gondolatainkat. Tehát ez nem a hagyományos naplóírás.
Én arra buzdítok minden olvasómat, hogy írjatok hagyományos naplót, mert segít mindabban amit leírtam. A naplóírás egyfajta alkotómunka is. Mindenfajta alkotómunka, így a naplóírás is gyógyítja a lelki problémákat. A mai zaklatott, rohanó, fárasztó életünkben "szelepként" fog mûködni, és meg könnyebbülünk.

Kép: Innen




Folytats a blogon ... liviakonyhasarka.blogspot.com/2014/03...

sponsored links

Keres?s