Naplemente tagliatelle

2011-05-01

sponsored links


Ez egy hétköznapi jolly joker. Tipikus randikajának vagy gyors vacsorának egyaránt alkalmas egy jó rosé-val. Valójában a carbonara és a klasszikus paradicsomszósz összeházasítása, amit ricottával tettem krémessé és ami egy naplemente-szerû narancssárgás-rózsaszínes árnyalatot ad a szósznak ezáltal szemet gyönyörködtetõvé varázsolva azt. Hogyan is lehetne másképp túlélni egy ilyen szottyos vasárnapot, amikor az ember teljesen másra vágyik, mint arra, hogy a bezártságtól dúvad kölkeket szórakoztassa. Mert mire való egy esõs vasárnap? :)) A csendes melankóliára, a szerelemre, az ereszcsatorna csöpögésében való elmélyülésre, egyetlen pohár borra, egyetlen szál cigarettára, halk zenére, könyvolvasásra. Na ez nekem ma nem adatott meg, úgyhogy ezért csempésztem egy kis romantikát a vadromantikába. És persze az egyetlen pohár bort és egyetlen szál cigarettát sem hagytam ki. Isteni volt. Csend volt a diófa alatt, és nem esett be az esõ. Ott, abban a pár percben kellett lebonyolítanom gondolatban mindazt amit felsoroltam :) ...aki a kicsit nem becsüli alapon!

a recept:

4 szelet baconszalonna
1 gerezd fokhagyma
1 dl házi paradicsomszósz
3 dl zsíros tej
250 g dobozos, krémesebb típusú ricotta
2 ek. étkezési keményítõ
frissen reszelt szerecsendió
frissen reszelt grana padano parmezán
némi tagliatelle tészta

Apróra vágom a szalonnát és felteszem a serpenyõbe sülni. Hozzáadom a szeletelt fokhagymát de csak óvatos lángon, hogy nehogy megkeseredjen. A tejet, a ricottát és az étkezési keményítõt krémesre keverem. A szalonnás-fokhagymás alapra ráreszelem a szerecsendiót majd hozzáadom a tejes keveréket. Megvárom amíg besûrûsödik. Akinek nincs otthon házi paradicsomszósz, az nyugodtan használjon bolti paradicsomlevet, csak a tej hozzáadása elõtt kínálja meg a klasszikus fûszerekkel (oregano, bazsalikom, bors) a szalonnás-fokhagymás alapot. Ha besûrûsödött a tejes szósz, akkor öntöm hozzá a paradicsomot, és egyszer felforralom. Ilyenkor még általában reszelek hozzá egy kevés szerecsendiót, mert nagyon szeretem az ízét. Sózom, borsozom és a kifõtt tagliatelle tésztával összeforgatom. A reszelt sajtot csak a tálaláskor adom hozzá.

Folytats a blogon ... hazamtaja.blogspot.com/2011/05/naplem...

sponsored links

Keres?s