NAGYON FINOM T?R?S B?LES ?s LEKV?ROS BUKTA

2023-05-28

sponsored links


Elk?sz?t?si id?: 60 perc

S?t?si id?: 20-25 perc

 

?rdemes dupla adagot s?tni!

Lehet egyik fel?b?l t?r?s b?lest, a m?sikb?l lekv?ros bukt?t s?tni.

M?rs?kelten ?des, finom, rugalmas ?llag? s?tem?ny. 2 tepsivel s?t?ttem.

 

T?SZTA

1 kg liszt

4 dl aludttej vagy kefir

5 dk ?leszt?

1 dl tej

3 ev?kan?l krist?lycukor

1 mokk?skan?l s?

2 kicsi toj?s vagy 1 nagy

 

?sszesen 12 dkg margarin, ebb?l a t?szt?ba 3 ev?kan?lnyi

 

T?R?T?LTEL?K

50 dkg t?r?

1 csomag van.cukor

1 citrom reszelt h?ja

3 ev?kan?l krist?lycukor

5 dkg mazsola (megmosva ?s be?ztatva meleg v?zbe)

1 toj?s

LEKV?RT?LTEL?K a bukt?hoz

3 dl szilvalekv?r (h?zi)

KEN?SHEZ

1 eg?sz toj?s

 

Az 1 dl langyos tejbe tessz?k a 3 ek cukrot ?s belemossuk az ?leszt?t. Hagyjuk megkelni, azaz megfuttatjuk.

A dagaszt?t?lba a liszthez adjuk a toj?sokat, s?t, az aludttejet ?s a megkelt ?leszt?t.

Addig dagasztjuk, am?g elv?lik a t?lt?l a t?szta. Hozz?dolgozunk 3 ev?kan?lnyi olvasztott margarint. Letakarjuk, meleg helyen 1 ?r?t kel.

 

Elk?sz?tj?k a t?ltel?ket. A hozz?val?kat ?sszekeverj?k.

 

A s?t?t el?meleg?tj?k 150C fokra.

A megkelt t?szt?t gy?r?t?bl?n k?zzel sz?th?zg?ljuk ?s lekenj?k olvasztott margarinnal. Annyi margarint hagyunk, amennyivel majd k?s?bb lekenj?k a kis?lt b?les tetej?t.

A t?szt?t feltekerj?k ?s csigaform?ra tekerj?k. Letakarva ?jra kelesztj?k.


A megkelt t?szt?t ujjnyi vastagra kiny?jtjuk. 10x10 cm kock?kra v?gjuk. Kb 2 ev?kan?l t?ltel?ket tesz?nk a k?zep?re. A szemben l?v? cs?csokat a k?zep?n ?sszenyomjuk, j?l ?sszelap?tjuk.

Lekenj?k a felvert toj?ssal. 


A tepsiket s?t?pap?rral kib?lelj?k. Az el?meleg?tett s?t?ben el?bb 150 fokon s?tj?k 10 percig, majd 200 fokra emelve a h?m?rs?kletet, m?g 10-15 percig, am?g sz?p piros lesz. Kiv?ve r?gt?n lekenj?k a megmaradt olvasztott margarinnal. Ha kih?ltek, fogyaszthatjuk.


 LEKV?ROS BUKTA

Ugyanebb?l a t?szt?b?l k?sz?l a lekv?ros bukta is. A kis n?gyzetek v?g?be tessz?k a lekv?rt ?s feltekerj?k. A tepsiben szorosan egym?s mell? tessz?k ?ket, ?gy nem deform?l?dnak el.  Ahol egym?ssal ?rintkeznek, lekenj?k margarinnal, hogy ne ragadjanak ?ssze s?t?s k?zben. 


A recept T?thn? P?nya Mariann: H?zi s?tem?nyek c. remek k?nyv?b?l sz?rmazik.


Facebookon is k?vethet?ek a receptjeim :)

vicuska13.blogspot.hu

Folytats a blogon ... https://vicuska13.blogspot.com/2023/0...

sponsored links

Keres?s