Nacho lasagne

2014-06-02

sponsored links

A hibrid kajákat bemutató cikkünkben szavazni is lehetett, hogy melyiket csináljuk meg nektek. Több ezren szavaztatok és majdnem négyezer vokssal a nacho lasagne lett a gyõztes, maga alá gyûrve az egyébként szintén esélyes spagettivel töltött kenyeret. Így hát nincs mese, itt a nacho lasagne elkészítésének összes titka. Egy poénnak indult, de közben rájöttünk, hogy ez állati finom, kötelezõ darab!!

IMG_6547.jpg

IMG_8349.jpg

Hozzávalók 8 személyre:

A chili con carne alaphoz:

  • 1 kg darált marha vagy sertéshús
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 dl étolaj
  • 2 teáskanál füstölt paprika por
  • 2 teáskanál római kömény
  • 1 rúd fahéj
  • 1 teáskanál õrölt koriandermag
  • 2 teáskanál fokhagyma por
  • 1 evõkanál Worchestershire szósz
  • 1 friss chilipaprika
  • 1 konzerv paradicsom (egész vagy darabolt)
  • 1 üveg sör
  • 1 konzerv vörösbab
  • Só, bors

 Továbbá:

  • 12-14 db búza tortilla
  • 40 dkg tejföl
  • 50 dkg sajt (lehetõleg cheddar, de más is jó lesz)
  • 15 dkg jalapeno paprika konzerv

 

Elõször megcsináljuk a chili con carnét. Egy lábasban felhevítjük az olajat, majd a vöröshagymát finomra vágunk és üvegesre pároljuk. Jöhet rá a darált hús, amit kicsit lepirítunk és ráküldjük a fûszereket: a füstölt paprikát, római köményt, egy rúd fahéjat, koriandert és fokhagymaport. Egy evõkanál worchestershire, tört bors és só jön még hozzá, na meg egy durvára vágott chilipaprika. Egy konzerv paradicsomot is hozzáadunk, végül pedig az egészet felöntjük sörrel. Rotyogtassátok  alacsony lángon két órán keresztül. Ha jól besûrûsödött, adjatok hozzá egy leszûrt konzervbabot és forgassátok össze. Kóstoljátok és ízesítsétek. Kész! Ezt akár elõre is megcsinálhatjátok és lefagyasztva tárolhatjátok bevetésig.

IMG_83432_1.jpg

A nacho lasagne készítése: egy magasabb falú sütõtálba/tepsibe nyomjatok egy réteg chili con carnét és fedjétek le tortilla lapokkal. Jöhet egy újabb adag chili, amire aztán kanalazzatok tejfölt és szórjatok rá reszelt sajtot meg durvára vágott jalapenót. Újabb tortilla fedés jön és ezt a manõvert ismételjétek meg még kétszer. A tetején tejfölös chili con carne legyen rengeteg sajttal és jalapenoval!! Az egész tepsi mehet be 200 fokos sütõbe 20 percre. A kisült nacho lasagnét hagyjátok kicsit hûlni, aztán már lehet is szeletelni és tálalni!

ÉS NÉZZÉTEK A TÖBBI VIDEÓNKAT IS! A serpenyõs pizza megvolt? 

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... szarnyasizvadasz.blog.hu/2014/06/02/n...

sponsored links

Keres?s