N.Y. cheesecake a pohárban ? hûsítõ epres desszert

2014-06-13

sponsored links

Egy hûsítõ mascarponés, epres pohárkrémrõl van szó igazából, de a múltkori New York utáni sóvárgásomnak köszönhetõen megszállt az ihlet, és elneveztem New York cheesecakenek ? pohárban. Mert ugye akár ez is lehetne. Keksz ? pipa. Krémsajtréteg ? pipa. Eper a tetején ? pipa.



12



photo 1



Elképesztõen finom, én még embert nem láttam, aki ne tolta volna be az egészet egy ültõ helyében. Használjuk ki az utolsó epres napokat, heteket. Ha csúnyácska példányokat kapnánk a piacon, akkor sem kell berezelni, tegyük az epreket egy kis lábosba, egy kis citromhéjjal és vaníliás cukorral fõzzük addig, amíg egyet rottyan, és kész a villám eperlekvár a krém tetejére.

Nyilván nem a legnagyobb konyhai kunszt, amire az ember lánya képes, de nem is kell mindig halálra törnünk magunkat, hogy valami 4 órás munkával szuperdesszertet produkáljunk az asztalra! Ráadásul a sütõt sem kell hozzá bekapcsolni! Huhh! Ez a desszert is az ?ovis? kategóriába tartozik, hiszen ha feldaraboljuk a gyerekeknek az epret, simán elkészítik a többi részt. Egy módon tehetünk bele valami kis villantást: ha a kekszet saját magunk sütjük, ezen recept alapján. (Én is vittem magammal a Balcsira belõle, nem bántam meg.) A házi keksz annyit dob rajta, mint egy sima kis pamut nyári ruhán egy jó cipõ. Indulhatunk vele a partiba! :)



1



Nálam ez a pohárkrém még a pihenõs balatoni hétvégén készült, de már alig várom, hogy elkészítsem friss finom õszibarackkal is. :)



photo 4



Hozzávalók (4 kis pohárhoz):

250 gr mascarpone

175 gr görög joghurt

2 ek. porcukor vagy méz

vaníliás cukor (2-3 kiskanál házi vagy egy zacsi bolti)

10 dkg eper

10 dkg vajas keksz



Leírjam az elkészítést egyáltalán?! :)

Szóval a kekszet összetörjük morzsásra, géppel, vagy kézzel, ahogy tetszik.

A krémhez kikeverjük kézi habverõvel a hozzávalókat. Egy pici citromlé vagy citromhéj is jót tesz neki, de nem szükséges feltétlenül.

Az epret icuri picuri darabokra vágjuk. Tényleg legyen nagyon picike, hogy könnyebben tudjuk adagolni a pohárba, valamint ha ici-pici darabok vannak, akkor minden falathoz jut egy darab eper is. :) Nem utolsó szempont!



22



Egy kiskanál segítségével tegyünk egy kis krémet a pohár aljára. Ez azért kell, hogy a kekszréteg alulról-felülrõl kapja a nedvességet, és megpuhuljon egy picit a morzsánk. Krém-keksz-krém-eper. Ez a menet. Ha kész, mehet a hûtõbe. Egy óra minimum kell neki, hogy összeérjen, de akár elõzõ este is megcsinálhatjuk és igazi hûsítõ desszertet kínálhatunk a kánikulában.

Egyszerû, de nagyszerû! Hasonló egyszerû tippeket találhattok a facebook oldalamon is! ;)



24


Hasonló bejegyzések:




IMG_9986b
Balaton-felvidék, romtemplom, ereszdelahajam ? desszertasztal 2.


19
B&B babaváró party ? desszertasztal 1.


8
Epres-rebarbarás clafoutis


1
Epres Oreo torta




Folytats a blogon ... sutitakarok.cafeblog.hu/2014/06/13/n-...

sponsored links

Keres?s