Mézes tallér

2017-06-29

sponsored links

Mókuslekvár blogján mézes keksz néven fut, de az enyémre a tallér jobban illik, mivel a Tefálos sütõben nem lett olyan gyönyörû, mint a Cloer kekszsütõben. (No ez is olyan eszköz, amire vágyik az ember, aztán ha hozzájut, csak rakosgatja a pici konyhában az elsõ pár hét lelkesedése után.. Vagy csak vigasztalom magam a gondolattal? :) ) 
Egyébként Békésen Bacsó néni mézes tallérjához hasonló receptet kerestem. Gyermekkori emlékeim vannak egy viszonylag kemény, pár mili vastag tésztáról, rózsa formájú középpel. Sajnos Bacsó néni nincs már, csak találgatni tudok. Ez hasonlít, de nem az, viszont finom lett, csak még nekem se édes. :)

Hozzávalók:
75 g méz
40 ml víz
40 g gyümölcscukor (no ezt növelem a duplájára legközelebb)
250 g tk tönkölybúza liszt
35 g biomargarin
1 tojás
1 kk szódabikarbóna
pici fahéj

A mézet óvatosan felolvasztjuk, belekeverjük a cukrot, a margarint, majd a vizet. Hozzáütjük a tojás, beleszórjuk a szódabikarbónás, fahéjas lisztet, és egynemûvé dolgozzuk. Egy éjszakára zárt dobozban a hûtõbe tesszük.
Másnap az ostyasütõt elõmelegítjük, a tésztát amilyen vékonyra csak lehet kinyújtjuk, vágjuk, és pár perc alatt kisütjük.  

 

Folytats a blogon ... biobrigi.blogspot.com/2017/06/mezes-t...

sponsored links

Keres?s