Mézes-paradicsomos csirkés spagetti kukoricával

2017-02-15

sponsored links









A minap kicsit több csirkemellet sikerült kivennem a fagyasztóból, és mivel nem akartam akkora mennyiségû húsból egyféle ételt fõzni, így egy adag visszakerült a hûtõbe másnapig, amikor is ezt a tésztaételt ötlöttem ki belõle. Pontosabban eredetileg aprópecsenyének szerettem volna elkészíteni, de végül nem a krumpli, hanem a tészta felé nyúlt a kezem a spájzpolcon. :D
Ízre, hogy, hogy nem, kísértetiesen hasonlít a bolognai spagettire ? és már megint piros ?, éppen ezért nem is csoda, hogy annyira szerettük. Különösen tetszettek benne a roppanós kukoricaszemek. :)








Hozzávalók 4-5 személyre:

40 dkg csirkemellfilé
30 dkg spagetti
15 dkg konzerv kukorica
2 kis fej vöröshagyma
1 kis doboz sûrített paradicsom
1 tk. darált, nyers erõs paprika
1,5 ek. folyékony méz
1 dl habtejszín
Provence-i fûszerkeverék
õrölt fekete bors

3 ek. olívaolaj

elkészítés:

  1. A megmosott, szárazra törölt húst kis kockákra vágjuk, beszórjuk a fûszerekkel, a sóval, és negyedórát állni hagyjuk.
  2. A megtisztított vöröshagymát félbevágjuk, vékonyra szeljük, és egy nagy serpenyõben a felforrósított olívaolajon addig sütjük, amíg kissé pirulni nem kezd.
  3. Rátesszük a húst, fehéredésig sütjük, majd rácsorgatjuk a mézet és 3-4 percig sütjük.
  4. Hozzáadjuk az erõs paprikát, a tejszínt, és miután elforraltuk a levét, a húst alaposan elkeverjük a sûrített paradicsommal. Végül beleforgatjuk a kukoricát.
  5. A tésztát bõ, sós vízben kifõzzük, majd leszûrjük és alaposan lecsepegtetjük. Rászedjük a húsragura, és jól összekeverjük. Utánasózzuk, ha szükséges, és tálaljuk.















Folytats a blogon ... suniskanal.blogspot.com/2017/02/mezes...

sponsored links

Keres?s