Mézes keksz

2017-12-18

sponsored links

Falra festett csillagok
égre velük
hadd legyenek kéznél.

(Helena Kolody, haiku)




Karácsonykor kell lennie valamilyen aprósütinek is. Mivel a mézeskalácsot nem igazán szeretem - leginkább a keménysége miatt -, ezért inkább egy mézes kekszet sütöttem idén. Kettõt-kettõt csokoládével összeragasztva, biztos ami ziher, finom legyen. ? A recept az ildi KOKKI blogról származik, köszönetem érte. A mennyiség kevésnek tûnt, tehát a két és félszeresét vettem mindennek, így lett 25 db dupla kekszem.

Hozzávalók:
40 dkg liszt
10 dkg porcukor
10 dkg méz (én repce mézzel készítettem)
3 tojás sárgája
18 dkg hideg vaj
csipet só
1 teáskanál mézes fûszerkeverék
1 teáskanál kakaópor
25 dkg csokoládé a ragasztáshoz

A lisztet elkevertem a porcukorral és a sóval, majd a felkockázott vajjal elmorzsoltam. Aztán elkevertem benne a fûszerkeveréket és kakaóport is, majd összeállítottam a mézzel és a tojások sárgájával. Reggel raktam össze a tésztát és este sütöttem, addig folpackban hûsölt a hûtõben.




A sütõt begyújtottam. Lisztezett deszkán kinyújtottam olyan 2-3 mm vastagra a tésztát, aztán sütipecsételõvel megmintáztam, végül kiszaggattam. Sütõpapírral bélelt tepsiben 10 percig sütöttem kb. 160 fokon. Hagytam teljesen kihûlni a kekszeket. Végül gõz fölött felolvasztottam a csokoládét, és két-két darabot összeragasztottam.


Folytats a blogon ... szellemafazekban.blogspot.com/2017/12...

sponsored links

Keres?s