Mákos piskóta mascarpone krémmel, meggyszósszal töltve

2018-03-15

sponsored links

A recept innen származik!

Mákos piskóta mascarpone krémmel, meggyszósszal töltve


Hozzávalók:
A tésztához:

5 tojás
8 dkg cukor
8 dkg finomliszt
6 dkg õrölt mák
fél cs. sütõpor

A töltelékhez:

kb. 40 dkg meggybefõtt
4 dkg étkezési keményítõ
0,5 dl befõttlé
rum vagy rumaroma

A mascarponés krémhez:

50 dkg mascarpone
8 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
Elkészítése:

A szokásos módon készítjük el a piskótát, csak a lisztbe belekeverjük a mákot is.
Egy kb. 25x35 cm-es tepsit kizsírozunk-lisztezünk, a piskótamasszát beleöntjük és kb. 180 fokra elõmelegített sütõben megsütjük. Ez esetben a piskótát kihûlés után lapjában kettévágjuk. Süthetjük a nagy gáztepsiben is, akkor a vékonyabb tésztát kettévágjuk.

Amíg a tészta sül, elkészítjük a meggyszószt. Felmelegítjük a meggybefõttet (ne használjunk sok befõttlevet fel). A keményítõt simára keverjük 0,5 dl befõttlével, majd besûrítjük vele a felmelegített meggyet. A végén adjunk hozzá egy kevés rumot/aromát. Amíg kihûl, addig a mascarponét a porcukorral, vaníliás cukorral simára keverjük, majd gyors fokozaton addig habosítjuk, amíg krémes állagot nem kapunk.

A kihûlt piskótát megkenjük a mascarpone krémmel, az egyik felére rásimítjuk a kihûlt meggyszószt, a másik mascarponés lapot ráborítjuk. Tálalásig hûtõbe tesszük. Szeletelés elõtt megszórjuk porcukorral és kockákra vágva szeleteljük.


Folytats a blogon ... szolohegyimesekkonyhakmindennapok.blo...

sponsored links

Keres?s