Mézgrillázs bonbon

2014-06-14

sponsored links

Tudom, iszonyatosan régóta nem írtam. Az a helyzet, hogy nemrég kezdtem el dolgozni az Édes Gyömbér cukrászdában, és azért egyik napról a másikra fárasztó heti 40 órában dolgozni. Egyébként nagyon szeretem, meg élvezem a munkát, úgyhogy nem fogok panaszkodni.:) Mostanában alig van idõm akármire, de igyekszem behozni a lemaradást!
Ez a mézgrillázs bonbon nagy kedvenccé vált a cukrász suli után (még egyik vizsgatételként is ezt húztam), nagyon finom.


Hozzávalók
  • 6 dkg mandula
  • 6 dkg pisztácia
  • 12 dkg törökmogyoró
  • 8 dkg cukrozott narancshéj
  • 10 dkg cukrozott gyümölcs
  • 12 dkg cukor
  • 12 dkg méz

Elkészítés
  1.  A mandulát és a törökmogyorót sütõben megpörköljük. A mogyorót lehéjazzuk (konyharuha segítségével).
  2. Az olajos magvakat összetörjük nyújtófával.
  3. A cukrozott gyümölcsöt akkorára vágjuk, mint amekkorák a tört magok.
  4. A cukrot felolvasztjuk, hozzáadjuk a melegített mézet, 2-3 percig fõzzük.
  5. Hozzáadunk minden mást, elkeverjük. Szilikon lapra, olajozott fakeretbe kenjük.
  6. Ha kihûlt, 1,5x1,5 centis kockákra vágjuk. Alulról csokoládéba mártjuk (amit én most a képen láthatóval nem tettem meg).

Folytats a blogon ... florakonyha.blogspot.com/2014/06/mezg...

sponsored links

Keres?s