Mézes zserbó

2014-05-22

sponsored links



Hozzávalók :
- a tésztához :
5 dkg margarin
40 dkg liszt
15 dkg cukor
1 db tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
3-4 evõkanál tej
6 dkg méz

- töltelékhez :
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
3 deci tej
6 dkg búzadara
kb 15 dkg baracklekvár

- tetejére :
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanál olaj




Elkészítése :
A margarint, a cukrot , a tejet , a mézet összeolvasszuk de nem forraljuk fel!
Levesszük a gázról és gyors mozdulattal összekeverjük a tojással.
A száraz hozzávalókat egy tálba kimérjük és összegyúrjuk a mézes keverékkel.
Gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk.
Négy cipóra osztjuk és 30 percig pihentetjük szobahõmérsékleten.
Elõmelegítjük a sütõt 180 fokra gáznál 3. fokozatra.
A cipókat egyenként késhátvastagságúra, nagyon vékonyra nyújtjuk és szilikonos sütõpapírral borított tepsi hátán 8 percig sütjük.
( a lapok mérete kinyújtva : kb egy A4 lap méretûnek kell lennie !! )
Azonos módon kinyújtjuk és kisütjük a további három lapunkat is.
A töltelékhez a tejet felforraljuk, beleszórjuk a búzadarát és lassú tûzön folyamatos kevergetés közben sûrûre fõzzük.
Átöntjük egy másik hideg edénybe és kihûtjük.
Közben a puha margarint a porcukorral habosra kikeverjük, és a kihûlt grízhez keverjük , habverõvel jól felhabosítjuk együtt.
A krémet három részre osztjuk.
Elõveszünk egy olyan magas tepsit amibe beleférnek méretileg a lapok.
Az elsõ lapot belerakjuk a tepsibe, majd 2 evk. baracklekvárral lekenjük.
Erre kenjük egyenletesen az egyik adag krémet, majd befedjük a következõ lapunkkal.
Hasonló módon töltjük tovább a lapokat egymásra.
Az utolsó lap tetejére a csokoládét az olajjal felolvasztjuk és egyenletesen elkenjük rajta.
Végül hûtõbe rakjuk legalább 1 napra puhulni.
Ez az a sütemény ami minél tovább áll annál puhább és finomabb lesz, természetesen ha lesz rá ideje , amiben nem vagyok biztos mert hamar elfogy hisz nagyon nagyon finom !

Jó étvágyat !





Folytats a blogon ... bibimoni.blogspot.com/2014/05/mezes-z...

sponsored links

Keres?s