Mézes vajban pirított mákos nudli

2014-07-12

sponsored links

Nagyon szeretjük a mákos finomságokat és a nudlit is, így nem kétséges ennek a forró mézes vajban pirított, mákos nudlinak a sorsa.

Azt nem állíthatom, hogy egy pikk-pakk elkészíthetõ étel, de aki rutinos az ilyen tésztafélék elkészítésében annak nem tart sokáig. Viszont, rendkívül egyszerû és olcsó finomság, amivel megörvendeztethetjük a családot.



Mézes vajban pirított mákos nudliMézes vajban pirított mákos nudli

Hozzávalók a tésztához:

80 dkg fõtt, áttört burgonya

35 dkg rétesliszt

2 dkg fagyos zsír



a tetejére:

3 evõkanál méz

3 dkg vaj

10 dkg darált mák

3 dkg cukor

Elkészítés:

A burgonyát sós vízben, héjával együtt megfõzzük, majd miután megfõtt, még melegen meghámozzuk és krumplinyomóval összetörjük. Hagyjuk, hogy langyosra hûljön.



nudli készítésenudli készítése

Miután meghûlt, hozzáadjuk a lisztet és a fagyos zsírt és egy nagyobb csipet sót, majd az egészet rugalmas tésztává gyúrjuk.

Enyhén lisztezett munkalapon vékonyabb rudakká sodorjuk, majd centis darabokká vágjuk, mindegyik kis darabot a két tenyerünk között megsodrunk, így kis nudlikat kapunk.

Egy nagyobb fazékban vizet forralunk egy kevés sóval és a megsodort nudlikat (én két adagban fõztem ki és pirítottam mézes vajban) beledobjuk és addig fõzzük, míg feljönnek a víz tetejére.



nudli mézes vajban forgatvanudli mézes vajban forgatva

Ekkor szûrõkanállal kihalásszuk õket és egy nagyobb serpenyõben, forró mézes vajban megforgatjuk, megpirítjuk kissé. Tálba téve meghintjük darált, cukros mákkal.

Tálaláskor, kínálhatunk mellé vanília sodót.



Mézes vajban pirított, mákos nudliMézes vajban pirított, mákos nudli

Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a FacebookonPinterestenBloglovin?




Még több finomság:




Máglyarakás
Mire jó a megmaradt fánk, avagy máglyarakás "újrahasznosított" alapanyagból


Tokaji aszúban párolt libamájpástétom, pirított kalácson, dijoni mustáros fügelekvárral
A reggeli luxus: Tokaji aszúban párolt libamájpástétom, pirított kalácson, dijoni mustáros fügelekvárral


Halfilé sörtésztában, újhagymás pirított gombával
Halfilé sörtésztában, újhagymás pirított gombával


Friss saláta Camemberttel, pirított szezámmaggal, fügés balzsamecettel
Friss saláta Camembert-el, pirított szezámmaggal, fügés balzsamecettel


Diós és mákos házi rétes, tejszínben sütve
Tejszínben sült, mézes-diós és narancsos-mákos házi rétes




Folytats a blogon ... szilvasgomboc.cafeblog.hu/2014/07/12/...

sponsored links

Keres?s