Mézes sült csirke meggyszósszal és szalonnás burgonyafánkkal

2014-01-15

sponsored links



Lidl-ben szedtem össze valamikor ezt a receptet, ott volt a csirkehúsos pult mellett. Éppen karácsony elõtt került a kezembe (bizonyára nem véletlen ez sem..) Annyira finomnak és látványosnak tûnt, ráadásul nem túl bonyolult elkészíteni sem, hogy karácsonykor ez került az asztalra fõétel gyanánt. Senki nem bánta. Nagyon nagyon finom és biztosan nem várok a következõ karácsonyig, hogy újra megfõzzem/megsüssem.

Hozzávalók 4 fõre (én persze dupla adagot készítettem)
-80 dkg burgonya
-20 dkg kockázott bacon
-1 db tojás
-27 dkg liszt
-csipet só
-bors
-csirkecomb
-3 evõkanál méz
-1 doboz vagy üveg sör
-1 üveg meggybefõtt
-3 dl fõzõtejszín


Elõször a fánkokat készítjük el. A krumplikat héjában, sós vízben megfõzzük, majd amikor megfõtt megtisztítjuk és melegen burgonyanyomón átpasszírozzuk. A szalonnát saját zsírjában pirosra sütjük majd az áttört krumplival és a tojással, 25 dkg liszttel, sóval és borssal ízesítjük. Fél óra pihentetés után kétujjnyi vastagra nyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütõlapon 160 C-os sütõben a tálalás elõtti percekben kb 15 perc alatt megsütjük.

A csirkecombokat megmossuk, besózzuk és bõrével felfelé tepsibe tesszük. 2-3 evõkanál mézzel és sörrel meglocsoljuk, alufóliával letakarjuk majd kb. 30 percig 160 C-os sütõben megsütjük, közben a saját levével locsolgatjuk. Amikor megpuhult levesszük a fóliát és pirosra sütjük.

A szószhoz a meggybefõttet felforraljuk egy evõkanál mézzel majd tejszínes-lisztes habarással besûrítjük, végül hozzáadjuk a sütésnél keletkezõ húslevet.

Kész is van.



Folytats a blogon ... rapidvacsi.blogspot.com/2014/01/mezes...

sponsored links

Keres?s