Mézes szezámmagos csirke (paleo)

2014-04-23

sponsored links



Két másik finomság adta az ötletet, hogy megpróbáljam elkészíteni ezt az ételt. Az egyik a Csirkemell párizsiasan paleo változata , a másik pedig Mézes mustáros csirkeszárny paleo változata volt. Egészen pontosan a csirkeszárny sütése után maradt a tepsiben egy csomó mézes szaft, amit sajnáltam kidobni. Ezért sütöttem párizsi csirkemell falatkákat hozzá. A szezámmagot szárazon megpirítottam, ráöntöttem a mézes szószt. Megvártam amíg folyékonnyá vált a mártás és végül hozzáforgattam a csirkemell darabkákat. Ez így 2 csirkemell filéhez volt elég. Ha nincs maradék szószunk akkor így készítjük:


Hozzávalók:


4 csirkemellfilé
3 evõkanál nyílgyökérliszt
törött bors

a bundázáshoz:
4 kisebb tojás
2 evõkanál nyílgyökérliszt
2 teáskanál olvasztott zsír (mindegy milyen)
törött bors

a sütéshez: 
zsír (mindegy milyen)

a mézes szószhoz:
10 dkg méz
2 gerezd összezúzott fokhagyma
3 evõkanál szezámolaj
2 teáskanál Dijoni mustár
törött bors

továbbá:
4 evõkanál szezámmag

a körethez:
2 nagyobb sárgarépa
1 csomag retek
a retek levelei

A csirkemellet 2 x 2 centis kockára vágjuk. Sózzuk borsozzuk. Egy zacskóba tesszük a lisztet és a csirkemell darabkákat. A száját összefogva összerázzuk. A lisztes húsdarabokat a bundázáshoz készített masszába forgatjuk, amihez elõzõleg minden hozzávalót turmixgépbe téve simává dolgozunk. Közepes lángon, bõ zsírban minden oldalán szép pirosra sütjük. Konyhai papírtörlõre szedjük. Félretesszük. A mézes szószhoz valamennyi hozzávalóját összekeverjük. A szezámmagot szárazon megpirítjuk, vigyázva, hogy meg ne égjen. Ráöntjük a mézes keveréket és addig forraljuk, amíg mártás sûrûségûvé nem válik. Ekkor a tûzrõl levéve hozzáforgatjuk a csirkefalatkákat. A körethez a megtisztított répát és retket gyufaszál vékonyságúra vágjuk (legegyszerûbb konyhai mandolinnal vagy V vágóval), a retek leveleket alaposan megmossuk úgy, hogy a rajta lévõ kis szöszök lejöjjenek. Vékonyra vágjuk, végül a répához és retekhez keverjük. A mézes szezámmagos csirkével együtt tálaljuk.

A totut és a tojásrudat paleo és bio boltokban, valamint a gyártó Capriovus Budapesti telephelyén Bp. XIV.ker. Varannó u. 3. (Nyitva H-P 7-16) tudjátok beszerezni. Vidéken és Szlovákiában élõknek érdemes náluk telefonon, vagy emailben érdeklõdni, mert a járat útvonalán, egyeztetéssel megbeszélt találkozó szerint, érték határ nélküli rendeléssel szállítják ki az árut. Tel:222 5906, 222 5932, 222 5933

A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.

A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/AnitaKedvence...

sponsored links

Keres?s