Mézes szelet
sponsored links
A receptet Csillánál találtam, csak ajánlani tudom.
Csilla ! Köszönöm a receptet .
Hozzávalók :
- a tésztához :
45 dkg liszt
25 dkg cukor
5 dkg vaj
2 db tojás
2 evk. méz
2 evk. kakaópor
1 mk. szódabikarbóna
- a krémhez :
3 csomag vaníliás pudingpor
3 deci tejföl
1 evk. liszt
6 deci tej
20 dkg porcukor
20 dkg vaj
Elkészítése :
Gõz felett , egy tálba összemelegítjük a tészta hozzávalóit, a liszt és a szódabikarbóna kivételével.
Levéve a gõzrõl, adjuk hozzá a liszttel elkevert szódabikarbónát és tésztává gyúrjuk.
Hûtõbe téve 30 percig pihentetjük.
Elõmelegítjük a sütõt 180 - fokra, gáznál 3. fokozatra.
A pihentetett tésztát három egyenlõ részre osztjuk és kb egy A 4 lap méretûre nyújtjuk ki ,
lisztezett munka felületen.
Szilikonos sütõpapíron egyesével kb 5 perc alatt készre sütjük.
Sütés elõtt villával megszurkáljuk.
Amíg a lapok sülnek és hûlnek, elkészítjük a krémet.
A pudingport és a lisztet keverjük csomómentesre a tejjel és fõzzük sûrûre.
Még melegen belekeverjük a tejfölt és kihûtjük.
A puha vajat a porcukorral habosra kikeverjük, majd keverjük hozzá a kihûlt pudingot is.
Elfelezzük a krémet és megtöltjük a lapokat.
Célszerû egy mélyebb tepsibe összetölteni, mert így nem folyik ki a krém !
Egy éjszakára hûtõbe rakjuk.
Másnapra szépen megpuhul.
Éles késsel szeleteljük és a tetejét porcukorral beszórjuk.
Csilla ! Köszönöm a receptet .
Hozzávalók :
- a tésztához :
45 dkg liszt
25 dkg cukor
5 dkg vaj
2 db tojás
2 evk. méz
2 evk. kakaópor
1 mk. szódabikarbóna
- a krémhez :
3 csomag vaníliás pudingpor
3 deci tejföl
1 evk. liszt
6 deci tej
20 dkg porcukor
20 dkg vaj
Elkészítése :
Gõz felett , egy tálba összemelegítjük a tészta hozzávalóit, a liszt és a szódabikarbóna kivételével.
Levéve a gõzrõl, adjuk hozzá a liszttel elkevert szódabikarbónát és tésztává gyúrjuk.
Hûtõbe téve 30 percig pihentetjük.
Elõmelegítjük a sütõt 180 - fokra, gáznál 3. fokozatra.
A pihentetett tésztát három egyenlõ részre osztjuk és kb egy A 4 lap méretûre nyújtjuk ki ,
lisztezett munka felületen.
Szilikonos sütõpapíron egyesével kb 5 perc alatt készre sütjük.
Sütés elõtt villával megszurkáljuk.
Amíg a lapok sülnek és hûlnek, elkészítjük a krémet.
A pudingport és a lisztet keverjük csomómentesre a tejjel és fõzzük sûrûre.
Még melegen belekeverjük a tejfölt és kihûtjük.
A puha vajat a porcukorral habosra kikeverjük, majd keverjük hozzá a kihûlt pudingot is.
Elfelezzük a krémet és megtöltjük a lapokat.
Célszerû egy mélyebb tepsibe összetölteni, mert így nem folyik ki a krém !
Egy éjszakára hûtõbe rakjuk.
Másnapra szépen megpuhul.
Éles késsel szeleteljük és a tetejét porcukorral beszórjuk.