Mézes-mustáros csirkemell

2014-01-03

sponsored links

Egyértelmûen állíthatom, hogy a fiam egyik nagy kedvence ez a hús. Szerencsére a lányok is szívesen fogyasztják és nagyon egyszerû az elkészítése is!



Hozzávalók:

csirkemell
olaj
méz
mustár
bors
húsleves alaplé

Elkészítés:

A csirkemellet csíkokra vágom, én kb 2-3 nagyobb csirkemellfilét szoktam használni. Ezeket enyhén besózom és 2-3 ek. felhevített olajon elkezdem megpirítani (wokkot szoktam használni, hogy bõven legyen helyem a húsok átforgatásához). Amikor a hús már kifehéredett, akkor jó bõségesen meglocsolom mustárral (kb. 5-6 ek-nyit szoktam használni) és kevés húsalaplét öntök rá, megszóróm borssal és többször átforgatva puhára párolom. Amikor már jó sûrû a szaftja és a hús is puha, akkor lezárom, már nem fõzöm. Meglocsolom mézzel és még egyszer átforgatom az egészet, megkóstolom és ha kell akkor még ízesítem. Frissen párolt rizzsel tálalom, a rizs lehet sima vagy zöldséges is!
Jó étvágyat hozzá!

image/jpeg

Folytats a blogon ... csipetkeblog.blogspot.com/2014/01/mez...

sponsored links

Keres?s