Mézes gyümölcskenyér

2014-04-13

sponsored links

Gyakran járunk a Lildbe vásárolni, ahogy azt régen otthon is tettük. Szeretem, mert nagyon jó árban vannak a termékeik (többségük ugyanaz, mint Magyarországon) és a minõségükkel is elégedett vagyok. A választék lehetne szélesebb, de nem panaszkodom, mert hétvégente szinte mindent a Lidlbõl szerzünk be, a havi nagy bevásárlásokat pedig nagyobb szupermarketekben szoktuk intézni. Több áruházláncnak is vannak lengyel termékeik, amit nagyon szeretek, mert így tudunk kefírt, túrót és savanyú káposztát is venni, ami véleményem szerint ugyanolyan mint az otthoni termékek. Nemrég búzadarát is vettem, mely lengyel neve: Kasza Manna, a túrót twarog néven kell keresni a polcokon és képzeljétek egy lengyel boltban magyar réteslisztre is bukkantam, a popcorn mellett. Az árukat összehasonlítva a magyar shopok áraival, vagy a futárcégekével, sokkal barátibb volt.
Visszatérve a Lidlre, mindig alig várom, hogy átlapozzam az akciós magazinjukat, hátha találok valami hasznosat a konyhába.:) Nagyon jó minõségû sütõformákat, tepsiket forgalmaznak, amibõl jelenleg hiány van itthon, így nem nehéz elcsábulnom egy-egy újdonságra. Legutóbb egy gyümölcskenyér formát és egy kapcsos tepsit vettem, az elõzõ héten, pedig egy tortadíszítõ szettet. Borzasztó, de legszívesebben mindig, minden, hasznos, haszontalan konyhai cuccot a kosaramba pakolnék. Azért igyekszem szelektálni, higgyétek el! Az új sütõformát muszáj volt kipróbálnom, egy aszalt gyümölcsös, mandulás, mézes gyümölcskenyérrel. Terveim szerint reggelire lett volna, ha több mint a fele nem fogyott volna el aznap délután.



 Mézes gyümölcskenyér

Hozzávalók:
4 tojás
10 dkg cukor
2 evõkanál méz
15 dkg liszt
1 mokkáskanál sütõpor
5 dkg mandula
10 dkg aszalt szilva
10 dkg vegyes aszalt gyümölcs
2-3 mokkáskanál õrölt fahéj
csipet só

Elkészítés: A tojásokat szétválasztom. A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverem, hozzáadom a mézet is. A lisztet elkeverem a sütõporral és a fahéjjal, csipet sóval. A gyümölcsöket apóra kockára vágom, egy evõkanál liszttel elkeverem õket. A tojások fehérjét kemény habbá verem. A tojássárgás keverékhez hozzáadom az aszalt gyümölcsöket, a mandulát, majd felváltva a lisztet és tojáshabot is hozzákeverem. Kivajazott és kilisztezett sütõformában 180 fokon kb. 30 perc alatt, tûpróbáig sütöttem.



 

Folytats a blogon ... mezesotthon.blogspot.com/2014/04/meze...

sponsored links

Keres?s