Mézes-fûszeres sült fokhagyma

2014-04-05

sponsored links












Fokhagyma bárhogy, bárhol, bármikor, minden mennyiségben. :D Ez esetben éppen sütve, amibõl fantasztikus, hogy mennyit meg bírunk enni. Eddig csak hébe-hóba készítettem így a fokhagymát, mert többnyire húsok kísérõjeként kerül a tepsibe. A minap viszont újra láttam a tv-ben Lorraine Pascale mûsorát, amiben az egyik étel történetesen sült fokhagyma volt camembert sajttal. Így hát újra elkészítettem. Sajna sajt most épp nem volt itthon, de bátran állítom, hogy anélkül is igen jó kis csemege. :) Mi most hagymás kenyérbõl készült pirítóssal ettük. A hagymához is hagymát eszünk! :D









Hozzávalók személyenként:
1 nagy fej fokhagyma
2 ágacska friss rozmaring
2 ágacska friss borsikafû

frissen õrölt bors
olívaolaj
1 ek. méz

  1. A fokhagymát éles késsel -óvatosan- félbe vágjuk.
  2. Egy tálkába olívaolajat csorgatunk, gondolatnyi sót és borsot hintünk bele, majd vágott felével lefelé a beletesszük a fokhagymát. Mellérakjuk a rozmaring és borsikafû ágakat, majd megcsorgatjuk mézzel.
  3. 175 °C-ra elõmelegített sütõben ~20-25 perc alatt krémesre sütjük. Pirítóssal tálaljuk.











A sütési idõ függ a fokhagyma méretétõl, ezért jobb, ha ellenõrizzük. A fejet kézzel óvatosan megnyomjuk és ha puhának érezzük a gerezdeket, kész. :)


Folytats a blogon ... konyhaninnenkertentul.blogspot.com/20...

sponsored links

Keres?s