Mézes-csokis gluténmentes csiga

2014-01-06

sponsored links

A csigák minden formában finomak, tapasztalataim szerint. A mézesfûszer pedig karácsony környékén minden süteménybe mehet, így nagyon megtetszett nekem ez a recept. Mivel gluténmentesen kellett elkészítenem, átvariáltam. Finom lett, de azt hiszem, egy rövid idõ a hûtõben jót tett volna neki, formázhatóbb lett volna a tészta.

Hozzávalók:
300 g Schar mix B és Beiker liszt vegyesen 2/3, 1/3 arányban
2 evk méz
1 kockacukor
10 g élesztõ
1 doboz natúr joghurt
5 dkg vaj olvasztva
1 tojás
bele: 3 dkg vaj olvasztva, 1 tk mézeskalácsfûszer, 5 dkg csokicsepp

A joghurtban feloldom az élesztõt és a cukrot. A lisztet, sót tálba mérem. A vajat megolvasztom és összekeverem a mézzel. A robotgép dagasztó spiráljával összedolgozom a lisztet, élesztõs joghurtot és vajas mézet. Egynemû, lágy tésztát kell kapnom, amit lehet nyújtani. (ha túl nedves a tészta, akkor adjunk még hozzá lisztet, ha túl száraz, nem áll össze, bár azt kétlem, ha mindent beletettünk, akkor kell még bele folyadék, ami lehet joghurt, vagy tej) Kinyújtom kb. 1,5 cm-s vastagra, megkenem a fûszeres vajjal és megszórom a csokicseppekkel. Feltekerem. Ha lágy a tészta, be lehet tenni a hûtõbe kicsit. Csigákra vágom, tepsire rakosgatom és hagyom fél órát kelni. Ha a hûtõben is pihen, akkor egy órát kelesztem.
180 fokon pirulásig sütöm.

Tipp: más lisztbõl is mûködhet, mindenki elkészítheti abból, amit más kelt süteményekhez használ.

Folytats a blogon ... farkaselet.blogspot.com/2014/01/mezes...

sponsored links

Keres?s