Mézes chili azaz chinesefood õrület

2013-06-30

sponsored links

Szeretjük a kínai ételeket, azon belül is a szezámmagos csirkét. Ami olyan mint  a párizsiszelet, csak ez rizsliszttel készül és az a titka hogy jéghideg ásványvizet kell a tésztába rakni. Ez van megforgatva mézes, chilis, szezámmagos szószba.



Mikor elõször kipróbáltam a receptet, sajnálatos módon vettem észre hogy a mézes trutyi rátapadt a tál oldalára, a husin meg semmi sincs. Elkezdtük úgy enni hogy mártogattuk a szószba.
Egyszer csináltam nagyobb mennyiséget, mivel hûtõben eláll, gondoltam, majd apránként hígítjuk vízzel, de nem ez történt. Elkezdtük töményen enni, párom is aki soha nem ette meg a csípõs ételeket. Ma már rántott húshoz, hirtelen sült húshoz, rántott zöldségekhez és mindenhez mihez megkívánjuk. Mindig van a hûtõben elkészítve.

Gumikesztyû ajánlott, mert nem érzed, de még fél nap múlva is ha szemedbe nyúlsz, háááát égetõ érzésben lesz részed.

Chilit a botmixerrel aprítjuk, ennek poharába vágjuk fel a paprikát, rakjunk hozzá mézet és pár evõkanál vizet, meleget ha a méz kikristályosodott. Turmixoljuk össze, jó tanács ne szagolj bele!, és kész. Átöntjük egy kis üvegbe, hûtõben tároljuk.


Folytats a blogon ... bodzamania.blogspot.com/2013/06/mezes...

sponsored links

Keres?s