Mázas húsvéti sonka

2014-04-21

sponsored links

Az idei húsvétra mindenképpen mázas sonkát szántam. Keresgettem a receptek között, aztán erre esett a választásom, mert ehhez minden volt itthon, sõt a legtöbbet én készítettem el házilag.


Hozzávalók: 
A sonkához:

  • 1,2 kg kötözött sonka
  • 1 tk egész fekete bors
  • 1 tk kroiandermag
  • 1 tk szegfûbors
  • 3 babérlevéj
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma

A mázhoz:




  • 20-25 szem szegfûszeg

Elkészítése:
A sonkát hideg vízben feltettem fõzni. A fûszereket mellé tettem fûszertojásban, plusz a hagymákkal is körberaktam és gyöngyözve fõztem kb. két órán át.  A levében hagytam kihûlni, mert így biztosan nem szárad ki, hanem finom szaftos marad. Hidegen hántottam le róla a kötözõhálót is.
A mázhoz valókat összekevertem, mindenütt bekentem vele a sonkát és a mélyedésekben, ahol a háló volt, szegfûszegeket szurkáltam.
A sütõt elõmelegítettem 180 fokra és így sütöttem kb. fél óráig. Közben 10 percenként a megmaradt mázzal meglocsolgattam. 



A blogban közölt receptjeim, fotóim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetõk más oldalakon. Ez alól kivételt képeznek azok a weboldalak, ahol nem közlik az egész írást, csak elsõ sorait, folytatásért pedig a blogomra kattint az olvasó.

Folytats a blogon ... evinenikulinariskalandozasai.blogspot...

sponsored links

Keres?s