Mángoldszár sajttal, krumplival és kaporral

2014-08-11

sponsored links


Szóval ott hagytam abba, hogy volt egy szép nagy doboz mángoldszáram, amivel csak kellett valamit kezdjek.


Elõször is feldaraboltam. Aztán sós, cukros vízben megfõztem, mintha spárga lenne. Leszûrtem, és hagytam egy szûrõn lecsöpögni. (Ha mostanában ennénk levest, akkor a levét is hasznosítottam volna, de így egyszerûen kiöntöttem, sajnos.) Utána két nagyobb krumplit meghámoztam, felkockáztam, félig megfõztem sós vízben. Egy nagy serpenyõben nagyon kevés zsíron megpirítottam. Amikor kész lett, megkívántatott, szóval csináltam belõle egy új adaggal. Aztán kiöntöttem egy tányérra. Ugyanabba a serpenyõbe megint tettem egy fél kanálnyi zsírt, és megpirítottam a felkockázott sajtot.


Az eddig is használt serpenyõbe beledobtam a kicsinyített kaprot, és összeforrósítottam a sajt után maradt pici szafttal. Hozzákevertem a krumplit:


Aztán meg a többit. Pici só, bors, és annyi. És isteni.

Hozzávalók utólag:
3 nagy csokor mángold szára
20-25 dkg grillsajt
2 nagyobb krumpli
kicsi zsír
1 nagy csokor kapor

bors

Napi cukinak meg egy kis hûsítõ havas Kófic. Így beleragad a bundácskájába a hó. Ilyenkor, egy szál ruhában, papucsban, el sem tudom képzelni, hogy egyszer megint tél lesz.






Folytats a blogon ... csincsilla.blogspot.com/2014/08/mango...

sponsored links

Keres?s