Málnás õszibaracklekvár

2018-06-20

sponsored links




Hozzávalók az õszibaracklekvárhoz:
1 kg õszibarack húsa
ízlés szerint  folyékony édesítõ
1 csomag Hass Quittin cukor stop lekvár zselésí

Hozzávalók a málnalekvárhoz:
70 dkg málna
ízlés szerint folyékony édesítõ
1 csomag Hass Quittin cukor stop lekvár zselésítõ

Elkészítése:
A baracklekvárhoz mossuk meg a barackokat,húzzuk le héját és magozzuk ki.
Mérjünk ki belõle egy kilót és turmixoljuk össze.
Keverjük bele a zselésítõt az édesítõt és fõzzük fel.
Állandó kevergetés közben fõzzük 5 percig,majd vegyük le a gázról és habozzuk le.
Tiszta steril üvegekbe töltsük,de csak háromnegyed részig!
Tegyük félre kb. 15 percre,és közben fõzzük meg a málnalekvárt.

A málnákat mossuk meg,csepegtessük le és turmixoljuk össze.
Keverjük bele a zselatinport és az édesítõt,majd fõzzük fel.
Állandó kevergetés közben fõzzük 5 percig,majd vegyük le a gázról és habozzuk le.

Az elõzõleg baracklekvárral megtöltött üvegekbe,rátöltjük a málnalekvárt,majd azonnal lezárjuk.

( Nem fordítjuk meg az üvegeket mert összekeverednek a lekvárok!)

Ebbõl az adagból nekem 10 db 110 ml. és 2 db 3 dl üveggel lett.

Befõttes üvegek sterilizálása a legegyszerûbb módon.

Mosogtatógép: A tiszta üvegeket szájukkal  lefelé az üres mosogatógépbe helyezzük,a tetõkkel együtt és egy rövid, forró mosóprogramot indítunk el.
 
MikrosütõA kimosott és elöblített, de nedves üvegeket magas fokozaton egy percre mikróba helyezzük. A tetõket forró lobogó vízben fõzzük ki.






Folytats a blogon ... bibimoni.blogspot.com/2018/06/malnas-...

sponsored links

Keres?s