Málnás-áfonyás kuglóf

2014-07-09

sponsored links

Munkahelyi süti... merthogy kedvenc kolléganõim részére készült. Mivel a recept nagyon egyszerû és elronthatatlan, sokszor készítem el. Néha még éjszakába nyúlóan is. Mint ahogy most is készült. A hagyományos kakaós változat helyett, az otthon lévõ bogyós gyümölcsök kerültek bele.

Hozzávalók: 25 dkg ráma, 20 dkg cukor, 5 tojás, 1 citrom héja, 1 kanál citromlé, 20 dkg liszt, ? csomag sütõpor, 2-3 ek. kakaó
A margarint a cukorral és a tojások sárgájával habosra keverem, hozzáadom a citrom reszelt héját és levét. (a recept 1 kanál citromlevet ír, én egy kicsivel többet teszek hozzá, mert imádom az ízét a tésztában.) A lisztet leszitálom, hozzáadom a sütõport és kanalanként belekeverem a masszába. Eközben a tojások fehérjét kemény habbá verem és ezt is óvatosan hozzáadom a tésztához. A kuglóf formáját kikenem margarinnal és belisztezem. Beleöntöm a massza felét, majd megszórom a gyümölcsökkel, végül befedem a maradék fehér masszával. A tésztát egy tiszta ollóval megvagdosom. (lehet villával is megszurkálni). Elõmelegített sütõben kb. 175 fokon sütöm 25-30 percig. Fontos, hogy az elején még ne nyissuk ki a sütõ ajtaját, mert a tészta összeesik. Tetejét porcukorral szórhatjuk meg, de csokimázzal is mennyei lesz.


Folytats a blogon ... danadiskitchen.blogspot.com/2014/07/m...

sponsored links

Keres?s