Málnás Túrótorta

2014-07-07

sponsored links

Hozzávalók a piskótához:
? 3 db tojás
? 3 ek. cukor
? 3 ek. liszt
? 1 cs. vaníliás cukor

Hozzávalók a túró krémhez:
? 50 dkg túró
? 4-5 ek. kristálycukor
? 1 cs. vaníliás cukor
? 3 dl növényi tejszín
? ? citrom héja és leve

Hozzávalók a tetejére:
? 30 dkg málna
? 2 cs. tortazselé (Dr. Oetker) + 4 ek. cukor


Elkészítése:
1. A piskótához a tojás fehérjét 2 ek. cukorral habosra verjük és a tojás sárgáját a maradék 1 ek.  és a vaníliás cukorral kikeverjük. Óvatosan összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és normál méretû tortakarikába töltve, 180 °C-on megsütjük.
2. Ha kisült a piskóta, amíg hûl elkészítjük a túrókrémet. A túrót áttörjük, hozzáadunk a tejszín kivételével mindent és összekeverjük. A 3dl tejszínt habbá verjük és óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük.
3. A piskótát kivesszük a karikából és elmossuk, mert a karikába fogjuk betölteni. A tortazselét a csomagoláson feltüntetett módon elkészítjük. Rétegezés következik. Piskóta, Túrókrém, Málna, Zselé.
4. Minimum 1 órára a hûtõbe tesszük, utána fogyaszthatjuk!

TIPP: A túrókrémbe keverhetünk még málnát, úgy még finomabb!

Jó étvágyat kívánok hozzá!



Rétegezés

Az elkészült torta

Folytats a blogon ... imikekonyhaja.blogspot.com/2014/07/ma...

sponsored links

Keres?s