Málnás sárgabarckos morzsa

2014-06-15

sponsored links

Évente egyszer tartunk egy bulit a kollégákkal a Mátrában, asszonyostól, gyerekestõl. Mindenki hoz valamit, meg fõz is valamit, és iszik is valamit. Kb. 40-en rohangáltak tegnap a kertben a bográcsok között, meg a poharaik után. Fõtt némi marhapörkölt, meg egy kevés sörben pácolt csülök, a férj pedig lecsót csinált bográcsban. Amikor meg pattant a pálinkás üveg kupakja, mindenki eldobta a fakanalát. A kölkök is eléggé elvoltak, naná, legálisan lehetett szinte korlátlanul nassolni. A kert meg jól tele van cseresznyemagokkal (az egyik kolléga hozott egy ládányit a kertjébõl), és szamóca csumákkal (mert egy másik kolléga azt hozott vagy 5 kilót). Rozi a láda mellett térdelve ette a szamócát, csumástól, ahogy volt. Este meg jött a klasszik lezárás, a szalonnasütés. Elmaradhatatlan giccs, mert az mindig kell.

Sütöttem én is, Nem terveztem, hogy bejegyzés készül errõl a gyümölcsös morzsás sütirõl, aztán mégis lett. Igazából nem is süti, inkább egy kis morzsa rengeteg gyümölccsel. Mivel eléggé bejött mindenkinek, mégis archiválom az utókornak, hátha egyszer bekerülök vele egy szakácskönyvbe. :P

Elõkészítés/összeállítás: 10 perc

Sütési idõ: kb. 30 perc

malnas_sargabarackos_morzsas_suti (8)



Hozzávalók (2 dl-es pohár volt a mértékegység):

3 kis tálcányi málna

6 db sárgabarack

1 pohár liszt

3/4 pohár zabpehely

1 pohár barnacukor

csipet só

1 tk. õrölt fahéj

fél pohár felkockázott, hideg (!) vaj (ez kb. 8 ? 10 dkg)

1 nagy marék dió durvára aprítva

Elõmelegítettem a sütõt 175 fokra.

Megmostam a gyümölcsöket. A sárgabarackokat kettévágtam, kimagoztam és kisebb darabokra vágtam. A málnával együtt egy kb. 12 x 22 centis tepsibe terítettem.

A lisztet, a zabpelyhet, a sót és fahéjat egy keverõtálba tettem, alaposan összekevertem. A vajat kis kockákra vágtam, a lisztes zabpelyhes keverékhez adtam és az ujjaimmal összemorzsoltam. Addig kell morzsolni, amíg kicsi, zabpehely nagyságú golyókat nem kapunk. Ez nagyjából 3 ? 4 perc alatt megvan.

A morzsából a gyümölcsökre szórtam egy jó nagy maréknyit és óvatosan összeforgattam. Ezután egyenletesen befedtem a maradék morzsával és megszórtam a tetejét a durvára vágott dióval. Bõ félóra alatt megsütöttem. Akkor jó, amikor a teteje már ropogós a gyümölcsök pedig buborékolnak. Amikor elkészült, hagytam kihûlni.

A facebook-on is megtalálhattok, ha ide kattintotok.

malnas_sargabarackos_morzsas_suti (7)

malnas_sargabarackos_morzsas_suti (10)

Ihlet: Joy the Baker


Innen is szemezgethettek




kakukkfüves gombával töltött krumpli (2)
Héjában sült krumpli kakukkfüves, pirított gombával és krémsajttal


citromfuves_bodzas_nyers_eperleves_merge2
Citromfüves bodzás nyers szamócaleves


1gyumolcsos tejberizses retes (1024x683)
Gyümölcsös tejberizses rétes



Hugh Fearnley-Whittingstall burgere




Folytats a blogon ... rizsazzunk.cafeblog.hu/2014/06/15/mal...

sponsored links

Keres?s