Málnás scone

2014-08-05

sponsored links









Régóta birizgálta a fantáziámat ez a sütemény. Az itthon fellelhetõ szakácskönyvekben és újságokban azonban nem találtam hozzá receptet. Rá is felejtettem, egészen mostanáig. Jó szokásomhoz híven, mit is néznék a tévében -már ha odáig eljutok, hogy bekapcsoljam-, ha nem valami fõzõs mûsort . :) Így botlottam bele újra -Justine Schofield - Justine hétköznapi finomságai címû sorozatában- a fent említett sütire. A receptet bezzeg elfelejtettem leírni... Más megoldás nem lévén, a netet hívtam segítségül. Rengeteget találtam, ebbõl jó sokat végigolvastam, végül ezekbõl összegyúrtam egyet. A végeredmény tetszett, készül máskor is. :)






Hozzávalók 12-14 db scone-hoz:
A tésztához:
33 dkg süteményliszt (vagy sima liszt)
fél csomag sütõpor
4 dkg vaj
2,5 dl tej + egy kevés a kenéshez
2 ek. porcukor
csipet só

A töltelékhez:
2 nagy marék málna
1 ek. porcukor
25 dkg mascarpone
0,5 dl tejszín


  1. A sütõt elõmelegítjük 200 °C-ra. Egy tepsit is beteszünk, amiben majd a scone sül.
  2. A sütõporral, sóval és porcukorral elkevert lisztben gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk a vajat. Ha kész, hozzáöntjük a tejet, majd egy spatulával, vagy széles pengéjû, tompa késsel kevergetve/forgatva elkezdjük összeállítani a tésztát.
  3. Ha a tészta nagyjából összeállt, lisztezett deszkára borítjuk és kézzel, pár mozdulattal összegyúrjuk, cipóvá formázzuk.
  4. A tésztát ~2 cm vastagságúra nyújtjuk és egy 5 cm átmérõjû kerek formával kiszaggatjuk, majd óvatosan az elõmelegített tepsibe sorakoztatjuk. A tetejüket megkenjük kevés tejjel, majd ~16 perc alatt készre sütjük õket.
  5. A töltelékhez a málnát óvatosan átmossuk, leszárítjuk. Villával összetörjük, elkeverjük a porcukorral. A mascarpone-t kikeverjük tejszínnel; majd tetszés szerint ezekkel töltjük a süteményt.









A receptet megtaláljátok a Kifõztük augusztusi számában is. :)


    Folytats a blogon ... konyhaninnenkertentul.blogspot.com/20...

    sponsored links

    Keres?s