Málnás mentás étcsokis flan-torta

2014-08-01

sponsored links

málnás mentás csokis flantorta 4

Szóval itt van ez a flan torta. Ami most csokikrémes torta lett, de a tésztájának sós vagy édes változatát, alkalomhoz illõen, mindenféle nyalánksággal (sajtkrém, rákkrém, vagy májpástétom, vagy gyümölcsök stb.) lehet tölteni. Sõt, lehet meleg elõétel akár, vagy mindenféle fõzött krémmel töltött, miniatûr formákba töltött hideg nasi.

Nincs flan gyûrûm. Torta gyûrûm viszont igen, így hát megpróbálkoztam a torta változattal. Életem elsõje, látszik is hogy gyakorlatlan szakács mûve. Kicsit ronda, de a miénk. :)  Viszont eszméletlenül finom, mármint a lányom szerint. És ha õ azt mondja egy sütire, akkor az úgy is van!

Hozzávalók:

240 g p?te sucrée :) na jó nem leszek sznob, ez nem más mint egyfajta linzer tészta:

kb: 125 g lisztbõl, 40 g puha vajból, 40 g átszitált porcukorból és egy tojásból készült linzer tészta, amit folpackba csavarunk, és felhasználás elõtt minimum két órára a hûtõbe teszünk.

Sütése: kb 2 mm vastagra nyújtom a tésztát, kibélelem vele a tortaformát, kb 20 percre visszateszem a hûtõbe, addig elõmelegítem a sütõt 190 fokosra. Sütés elõtt villával megszurkálom az alját, sütõpapírral beborítom, és beleöntök sütõbabot, vagy rizst, ha más nincs otthon. 20 percig sütöm, majd a papírral együtt eltávolítom a sütõbabot. Kihûtöm, majd lecsatolom a gyûrût és megtöltöm a következõvel:

250 g málna

egy marék mentalevél

2,5 dl habtejszín

20 dkg 75%-os étcsokoládé összeaprítva

2,5 g stevia

5 dkg vaj

A tejszínt felforralom, majd lehúzom a tûzrõl, habverõvel folyamatosan keverem, miközben a csokit apránként hozzá adom. Mikor már elég krémes, simára keverem a vajjal is.

A málnából félreteszek 10-15 szemet a díszítéshez, a többit óvatosan összekeverem az összetépkedett mentalevelekkel.

A torta aljára egyenletesen eloszlatom a mentás málnát, leöntöm a csokikrémmel, és pár órára a hûtõbe teszem.

Éles forróvízbe mártott, majd letörölt késsel vágom fel.

málnás mentás csokis flantorta 2

málnás mentás csokis flantorta 5

 

 



Folytats a blogon ... https://reviczkyblog.com/2014/08/01/m...

sponsored links

Keres?s