Málnás kocka (paleo)

2014-06-28

sponsored links



Két régebbi süteményem volt az alapja ennek a málnás kockának. A tésztánál a szilvalekváros túrós mákkocka, a krémnél pedig a málnás túrótekercs receptjét vettem elõ.

Hozzávalók:

a piskótához:
8 tojásfehérje
8 dkg porrá õrölt eritritol (xilit vagy nyírfacukor) (nem paleozóknak cukor)
20 dkg darált mák
2 dkg nyílgyökérliszt (nem paleozóknak liszt)

a málnás túrókrémhez: 
60 dkg kész ToTu (nem paleozóknak túró)
1 kezeletlen cirtom reszelt héja és leve
50 dkg málna (fagyasztott is jó)
5-6 evõkanál eritritol (xilit vagy nyírfacukor) (nem paleozóknak cukor)
6 lap zselatin (vagy 1 dkg por)
1/2 dl víz

a díszítéshez:
1 dl kókuszkrém
16 málnaszem

A piskótához a tojásfehérjét majdnem kemény habbá verjük. A porrá õrölt cukrot hozzáadva keményre verjük. Óvatosan hozzáforgatjuk a nyílgyökérliszttel elkevert mákot. 20 x 25 centis, sütõpapírral borított tepsibe öntjük, majd 150 fokos sütõben 20 percig sütjük. Kihûtjük, eltávolítjuk a sütõpapírt, majd rákenjük a málnás túrós krémet, amihez a zselatint beáztatjuk a vízbe, majd közepes lángra téve, folyamatosan kevergetve addig melegítjük, amíg teljesen fel nem oldódik. Ha kész a krém összes hozzávalóját késes aprítóba vagy turmixgépbe tesszük és szép, sima krémmé dolgozzuk. 1-2 órára hûtõszekrénybe tesszük dermedni. Tálaláskor felvert kókusztejszín habbal (habszifonban elkészítve is remek habot kapunk!) és egy-egy málnaszemmel díszítjük.

A ToTut, a ToTu krémet, ToTu krém extrát és a tojásrudat paleo és bio boltokban, valamint a gyártó Capriovus Budapesti telephelyén Bp. XIV.ker. Varannó u. 3. (Nyitva H-P 7-16) tudjátok beszerezni. Vidéken és Szlovákiában élõknek érdemes náluk telefonon, vagy emailben érdeklõdni, mert a járat útvonalán, egyeztetéssel megbeszélt találkozó szerint, érték határ nélküli rendeléssel szállítják ki az árut. Tel:222 5906, 222 5932, 222 5933


A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.

A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.



Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/TcskbogrKonyh...

sponsored links

Keres?s