Málnás kinder szelet

2014-06-15

sponsored links

Még mindig van a tavalyi fagyasztott gyümölcsökbõl, amit ideje elhasználni. Ezért készítettem ezúttal málnás süteményt. A kinder szelet gyors változatát  átalakítottam málnásra. Szerintem nagyon finom lett :) .

Málnás kinder szelet

Hozzávalók a tésztához: 40 dkg liszt, 3 evõkanál kakaópor vagy karobpor, 10 dkg cukor, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 1 tojás, 25 dkg vaj vagy margarin, 1 dl tej; a krémhez: 5 dl tej, 1 tasak vaníliás pudingpor, 12 dkg cukor, 2 csomag vaníliás cukor, 5 dl tejföl,  1 tojás, 5 dl málna, a tetejére: porcukor.

Elkészítése: Elõször elkészítjük a krémet, ehhez a tejben megfõzzük a pudingport a cukorral és a vaníliás cukorral. A tûzrõl levéve még melegen belekeverjük a tejfölt és félretesszük. A tésztához a száraz hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáadjuk a puha margarint vagy vajat, a tojást és a tejet, és jól összegyúrjuk. Két részre osztjuk, egyenként kinyújtjuk és az egyik lapot kikent közepes tepsibe helyezzük. A kihûlt krémbe belekavarjuk a tojást és a málnát, majd ráöntjük a tepsibe helyezett lapra, majd óvatosan ráhelyezzük a másik kinyújtott lapot. Villával megszurkáljuk és elõmelegített 180 fokos sütõben 20 perc alatt készre sütjük. A süteménynek teljesen ki kell hûlnie, mert csak akkor lehet szépen szeletelni. Porcukorral megszórva tálaljuk.

 


Folytats a blogon ... ottisfoz.szhblog.ro/2014/06/15/malnas...

sponsored links

Keres?s