Málnás gyümölcstorta

2011-08-06

sponsored links


Kétféle gyümölcstortát szoktam készíteni: a szépet és a nem szépet. :D Amikor alkalomra készítem, akkor fontos szempont, hogy a torta szép legyen, de ha csak egyszerûen saját fogyasztásra, hétköznapi desszertnek, akkor ezt nem tartom lényegesnek. Ez igénytelenség? Lehet. (Az hááát. :P)
Na szóval, az atombiztos (és roppant egyszerûen elkészíthetõ, mindig kellõen masszív, véletlenül sem szétfolyó...) bolti pudingpor helyett ilyenkor a kevésbé mutatós, lágyabb vaníliakrém kerül a puha, szinte légiesen könnyû piskótatésztára. Erre egy halom gyümölcs és minimális zselé - fele a szokásos adagnak, hogy éppen csak összefogja a gyümölcsöket. Ez a desszert az, amibõl 2 szelet roppant könnyen eltûnik még egy kiadós vacsora után is - még jó, mert így nem kell amiatt aggódni, hogy a tortatányéron egy desszertrom maradna másnapra. :))

Puha vizes piskótát készítek, ehhez a fehérjéket kevés sóval keményre verem, ezután a sárgákat kikeverem a porcukorral és a forró vízzel, majd beledolgozom a vanília eszenciát és a száraz összetevõket (kakaópor, keményítõ és liszt keveréke). Alaposan kivajazott (egyenletesebben, mint én, én utálok formát vajazni, ez idõnként - most is - meg is látszik a sütin), finoman lisztezett formába simítom a masszát és ...

Folytats a blogon ... egycsipet.blogspot.com/2011/08/malnas...

sponsored links

Keres?s