Málnás brownie ? 35 perc alatt a mennyekben

2014-07-16

sponsored links

A cím, az kérem nem túlzás. Aki megkóstolja ezt a browniet, az bizony a mennyekben fog repkedni. P.C. vagyok, szóval tõlem lehet ez a Valhalla, vagy  a Nirvana is, kinek mi, de ez a süti eszméletlen finom! Én még ilyet nem kóstoltam. Nem is értem, hogy fordulhatott elõ, hogy én még semmilyen olyan browniet nem kóstoltam amiben gyümölcs is sült volna?! Hülyeség volt tõlem, az már biztos.



6



1



Nem akarom, hogy utáljatok miatta (úgyhogy inkább gyorsan süssétek meg), de muszáj leírnom: a brownie önmagában is egy csoda, ez nyilvánvaló. De képzeljük el úgy, hogy ez az édes, csokis tömény tünemény a tetején lágy, habos-krémes marad, mert a málna ?eláztatta?. Szóval amint beleharapunk a sütibe, azaz egy nagy darab csokiba, rögtön jön a krémes rész, ami elolvad a nyelvünkön, ezt pedig a málna savanykássága kíséri, az apró pici magokkal együtt, amiket én imádok szétrágcsálni.

Most már ugye érthetõ a cím?! Ha még mindig nem, akkor tényleg egy gyors olvasás után irány a konyha, mert konyhábalépéstõl számított 35 perc múlva már az asztalon gõzölöghet ez a mennyei megadesszert.



14



Hozzávalók (22 x 22 cm-es tepsihez vagy egy 22-24 cm-es körformához):

170 g vaj (sózatlan; próbáljátok ki tényleg vajjal, isteni! de persze volt már olyan vészhelyzet, amikor Rama került bele?first world problem)

170 g étcsoki

3 db nagy tojás

1 zacskó vaníliás cukor vagy 1 ek. házi vaníliás cukor

250 g cukor

140 g liszt

1 csipet só

20 dkg málna



Elõször a vajat a csokival egy kis edényben megolvasztjuk. Kavarjuk folyamatosan, mert könnyen leég. Ha kész, tegyük félre hûlni. A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral keverjük habosra egy kézimixerrel. Ehhez keverjük a langyosra hûlt, folyós csokit, majd a lisztet és a csipet sót. Nem kell sokáig keverni, ez egy ?igénytelen? tészta.

A masszát beleöntöttem a tepsimbe, amit elõtte kivajaztam. A tetejére szórtam és enyhén belenyomkodtam a málnákat. (Tudom, hogy nem valami trendi a szezon közepén mélyhûtött málnát használni, de tökéletes ez is, és teli van vele a mélyhûtõm. :) )

180 fokon 25 percet sült. Ilyenkor még elég lágy, hagyjuk hûlni egy kicsit, de azt semmiért se hagyjuk ki, hogy a frissen kivett tepsi fölé hajolunk és jó nagyokat szippantunk a málnás-csokis levegõbõl! Itt már a mennybe vezetõ elsõ lépcsõfokokon jártam.

És nem csak én, mert történt ugyanis, hogy a sütés másnapján autószerelõhöz vittem a kisautómat, Henryt, és a nagyon kedves autószerelõ barátomnak is vittem egy szeletet. Már parkoltam ki a mûhelybõl, amikor utánam kiabált, hogy ez valami isteniiiiii! Kell még gyõzködni Titeket?! :)



10



Ha tetszett, nézzétek meg a klasszikus browniet is, aztán gyertek a facebookra is!



photo 4






Hasonló bejegyzések:




photo 03
Oreo-s brownie torta


photo 2
Brownie _v1_ A klasszikus


Eperdzsem
10 perces eperdzsem ? avagy a modern befõzés rejtelmei


2
Túró rudi pohárkrém piros bogyósokkal




Folytats a blogon ... sutitakarok.cafeblog.hu/2014/07/16/ma...

sponsored links

Keres?s