Málnakrémes - rózsavizes bonbon

2014-06-30

sponsored links

































Tavaly novemberben kezdtem el bonbonozni, azóta várom, hogy málna szezon legyen, és ezt a málnás bonbont friss gyümölcsbõl is el tudjam készíteni. Fagyasztottból már sokszor gyártottam, úgy is nagyon finom, de azért frissbõl minden ütõsebb.
A receptet egyébként az anyukám fürdõszobájában árválkodó, rózsavíz hasznosítására kutattam fel, és mivel még sosem használtam rózsavizet semmilyen desszertbe, nagyon kíváncsi voltam, milyen íze lehet. Valamiféle erõteljes parfüm ízt tudtam elképzelni hozzá, de szerencsére csak egy enyhe, pikáns aromát adott a málnához, ami a balzsamecettel is nagyon jól harmonizált. Mindez fantasztikus rózsaillattal kísérve...
A málnakrém színén viszont egy kicsit meglepõdtem, nem tudom, minek a hatására lett ennyire lila, amikor rózsaszínû szokott lenni. Lehet, hogy a friss málna miatt.

Hozzávalók:
(21 darabhoz):
- A málnakrémhez:
  100 g friss vagy fagyasztott málna
  1 ek. méz
  120 g fehércsoki
  10 g puha vaj
  1,5 kk. balzsamecet
  3 kk. rózsavíz
  30 ml tejszín
- A burokhoz:
  200 g 65%-os étcsoki

Elkészítés:
A málnát szobahõmérsékleten kiolvasztom és villával összetöröm. Egy szitán átpasszírozom, hogy a magoktól megszûrjem a málnakrémet.
Az áttört málnát a mézzel alacsony hõmérsékleten addig forralom, amíg jó sûrû nem lesz. Kihûtöm, majd balzsamecettel és rózsavízzel ízesítem. 
A tejszínt felforralom, a tûzrõl lehúzom, beletöröm a fehércsokit és homogén krémmé keverem az egészet. 35 fokosan hozzáadom a puha vajat, jól összedolgozom és végül a málnapürét is belekeverem.
Az étcsokit temperálom, és elkészítem a csokihüvelyeket. Öt percre a hûtõbe teszem, hogy megdermedjen.
Nyomózsákból a mélyedésekbe adagolom a málnakrémet, helyet hagyva a lezárásnak, majd még 15 percre visszateszem a hûtõbe.
Az újratemperált csokival lezárom a bonbonokat. Fél óra hûtés után kifordítom a kész bonbonokat a formából.


Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/izharmonikus/...

sponsored links

Keres?s