Málnahabos kocka
sponsored links
Hozzávalók: 4 tojás, 23 dkg cukor, 30 dkg liszt, 4 dkg kakaó, 3 dl kefir, 1 dl olaj, 1 teáskanál reszelt citromhéj, 1 tasak sütõpor, 2 tasak vaníliás pudingpor, 8 dkg cukor, 8 dl tej, 4 dl habtejszín, 2-3 evõkanál méz,1 teáskanál zselatin, 50 dkg málna, 5 dkg fehér csokoládé, mentalevél
Elkészítése:
1. A pudingport összekavarjuk a cukorral, felöntjük a tejjel és megfõzzük.
2. A tojásokat egy keverõtálba törjük, hozzáadjuk a cukrot és habosra kavarjuk.
3. Hozzáadjuk a sütõporral meg a kakaóval összevegyített lisztet, az olajat meg a kefirt és összekavarjuk.
4. Egy 27x 37 cm-es, sütõpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd egy evõkanállal a tetejére kanalazzuk a még meleg pudingot és kirakjuk 20 dkg málnával.
5. Elõmelegített sütõbe toljuk és 180 fokon, 25 perc alatt megsütjük.
6. A zselatint 0,5 dl vízben feloldjuk és felmelegítjük. A habtejszínt felverjük, hozzáadunk 20 dkg málnát, a mézet meg a zselatint és összekavarjuk.
7. A málnahabot a kihûlt sütemény tetejére kenjük és 2-3 órára hûtõbe tesszük.
8. A süteményt kockákra vágjuk és tetejére csokoládét reszelünk, majd a megmaradt málnával és mentalevéllel díszítjük.