Mákvirág kalács

2014-04-29

sponsored links

 

Húsvétra készült ez a mutatós kalács, fóliába becsomagolva másnap is finom, puha, omlós. Szeretem a mákos tekercset, de valami most ezúttal kalácsot sütöttem helyette.

Mákvirág kalács

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 3 dl langyos tej, 2,5 dkg élesztõ, 1 kávéskanál só, 5 dkg olvasztott vaj, 1 tojássárgája, egy fél citrom reszelt héja, 3 evõkanál cukor; a töltelékhez: 25 dkg darált mák, porcukor, vaníliás cukor, fahéj, és annyi tej hogy jó kenhetõ legyen a töltelék, lekenéshez 1 tojássárga.

Elkészítése: Az élesztõt felfuttatjuk kb. 1 dl cukros tejben. Mindent hozzáadva közepesen lágy tésztát készítünk. Megdagasztjuk, liszttel meghintjük, letakarjuk, majd meleg helyen kétszeresére kelesztjük. Mikor megkelt, lisztezett lapon, kb. 30×40 lappá nyújtjuk. Rákenjük a tölteléket, feltekerjük, koszorúba hajtjuk és kb. 2-3 ujjnyi vastagon bevagdossuk, a szeleteket kifordítjuk. Tojássárgájával lekenjük, forró sütõben pirosra, ropogósra sütjük. Sütés után lekenjük cukros vízzel, picit visszatesszük a sütõbe.

 


Folytats a blogon ... ottisfoz.szhblog.ro/2014/04/29/makvir...

sponsored links

Keres?s