Mákos süti

2014-01-06

sponsored links



Kedves levelet kaptam a fb. Eva Kovacs-tól, aki Hollandiában él.

Többet között a következõ állt benne:
"egy mákos süti receptjét szeretném átadni neked:
4 tojás, 200 g liszt, kis pohár olaj (kb 1 dl), kis pohár almaszósz, 100 g barna cukor, 100 g cukor, 
pici só, 2 kiskanálnyi sütõpor, 150 g darált mák, kevés dió darabokban, egy kis mazsola.
egy nagyobb tálban összekeverni a tojásokat, cukrot, almaszószt és az olajat belekeverni
 majd a több száraz hozzávalóval jól tovább keverni.
40 perc alatt megsütni egy jó meleg sütõben.
a mák helyett szoktam répát használni és az is pontosan olyan finom.
érdemes kipróbálni  -esetleg a cukor helyett valami alternatívát használva"




Kedves Eva   -pici változtatással-  elkészítettem :)
Nagyon finom, pont ahogy írtad. Köszönöm szépen <3
Az almaszósz helyett nagyon apróra reszelt almát tettem bele,
 a cukor mennyiségét ízlésünkhöz igazítottam,
került bele citromhéj, 
illetve leöntöttem citromos mázzal.




Mákos süti

Hozzávalók
4 db tojás
120 g nádcukor
pici só
100 g olaj
1 db kezeletlen citrom reszelt héja
100 g finomra reszelt alma
200 g liszt
2 tk sütõpor (1/2 cs alnatura-dm)
150 g darált mák
50 g aranymazsola
50 g felezett dió

máz
1/2 citrom leve
pár deka porcukor
1 tk egész mák

A sütõt bekapcsoltam 175 fok légkeverés), egy szilikon sütõformát elõkészítettem.
Az almát megtisztítottam és a legkisebb lyukú reszelõn lereszeltem. 
A tányért sarkára fordítottam, hogy a leve lecsorogjon (nem nyomtam ki).
A tojásokat felütöttem, majd a cukorral habosra kevertem, hozzáadtam a sót, végül az olajat. 
Belereszeltem a citrom héját.
A sütõport, diót, mazsolát elkevertem a liszttel, majd hozzáadtam a mákot is.
Összeállítottam a tésztát.
A tojásos masszához adtam a reszelt almát, kissé összeforgattam, 
majd hozzáadtam a száraz hozzávalókat.

A sütõformába igazítottam, majd az elõmelegedett sütõbe raktam, rögtön egy tepsit tettem föléje.
 Ahogy Eva írta :) 40 percet hagytam a sütõben. 




Rácsra téve hagytam kihûlni.
A citrom ujjaim közt átszûrt levéhez annyi porcukrot kevertem, hogy még folyós massza legyen.
Ezt csorgattam a sütire, majd ami lefolyt, újra rácsorgattam. 
Kevés egész mákkal díszítettem a tetejét.












Folytats a blogon ... szeretetrehangoltan.blogspot.com/2014...

sponsored links

Keres?s