Mákos szezámmagos csavart süti

2014-01-02

sponsored links

Mákos szezámmagos csavart süti
Szilveszter este fogyasztottuk
Mákos szezámmagos csavart
Hozzávalók:
60 deka liszt
1 csapott ek só
2 deci étolaj
2 deci fehérbor
1 csipet sütõpor
mák
szezámmag 
1 tojás megkenni
Elkészítés:
A lisztbe belekeverni a sót, sütõport(sütõport én nem tettem), hozzáönteni az olajat, bort és meggyúrni a tésztát.

Hosszú folpackra helyezni (ami visszahajtva is befedi a tésztát)és a hosszúkásra formázott tésztát 1 cm vastag téglalappá kinyújtani. Megkenni felvert tojással és sûrûn beszórni szezámmaggal. Ügyesen megfordítjuk a folpackkal úgy, hogy a szezámmagos fele alulra kerüljön, de folpackon legyen. A felsõ felét is megkenjük tojással, majd jól beszórjuk egész mákkal. Felcsíkozzuk egyforma rudakra - én 12centi hosszú, 3 centi széles rudakat vágtam éles késsel) és minden rudat megcsavarva sorakoztatjuk a sütõpapírral bélelt tepsibe.
Sütés elõtt a tepsiben

Én 220 fokon alsó-felsõ sütéssel fél óráig sütöttem az elsõ tepsivel, a második kicsit hamarabb sült. Mindenki maga ismeri a sütõjét, figyelni kell, amikor már pirul, jó.
Kanálnéni receptje, megköszönöm neki ezt a gyors, finom sós rágcsát.
Azért akadt némi problémám  a készítéssel.
nekem ez a fóliás megoldás nem igazán jött be, jobb lett volna, ha inkább szilikonos sütõpapírt használtam volna. Legközelebb biztos, hogy azzal csinálom, mert amúgy nagyon bejött ez a sós nasi, tehát biztos hogy lesz ismétlés.
Elõször kicsit nehezen értettem meg a tészta nyújtását, formázását, de lehet, hogy csöppet lágyabb lett a tésztám a kelleténél. Lehet, hogy nem kellett volna egyszerre beleönteni a 2 deci bort, hanem apránként, és esetleg kicsit kevesebb is elég lett volna.



Finom sós ropogtatni való


Folytats a blogon ... tortafuggo.blogspot.com/2014/01/makos...

sponsored links

Keres?s