Mákos nudli

2014-05-09

sponsored links


Óriási mákos nudli fan vagyok.Mégsem jutott eszembe eddig, hogy megpróbáljam elkészíteni. Valamiért meg voltam gyõzõdve arról, hogy bonyolult és sokáig tart az elkészítése. Ez az állapot egészen pontosan addig a pillanatig tartott, amíg a Kifõztükben meg nem láttam a receptet,  és el nem olvastam, hogy milyen egyszerû. Nem volt kérdés, hogy ebbõl próba lesz, ezért amikor szokás szerint túlvásároltam magam krumpliból, nem kellett sokat gondolkodnom azon, hogy mire használjam fel a megmaradt készletet. Mivel fogalmam sem volt, hogyan kell nudlit formázni, ezért enyhén szólva rusztikusra sikeredtek, de elsõ kísérletnek elment, és ráadásul nagyon finom volt, csak egyetlen hangyányi probléma merült fel: hihetetlenül gyorsan elpárolgott (pedig helybõl dupla adagot készítettem). Egyszerû, de nagyszerû finomság.

Mákos nudli
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 30 dkg liszt
- 2 tk só
- olvasztott zsír
A tetejére:
- mák
- cukor
Elkészítés:
A krumplit kockákra vágjuk, és enyhén sós vízben megfõzzük. Leszûrjük, áttörjük, langyosra hûtjük.
Egy nagy tálban összekeverjük a sót és a lisztet, hozzáadjuk a krumplipürét, és tésztát gyúrunk belõle. Lisztezett felületen kinyújtjuk, és kb. 2 cm-es csíkokra vágjuk. Hengereket sodrunk belõlük, és nagyjából egyforma hosszú nudlikká daraboljuk (majd legközelebb sikerül talán...).
Ezután forrásban lévõ, enyhén sós vízbe tesszük a nudlikat, és addig fõzzük, amíg fel nem jön a felszínre. Szûrõkanállal tálba szedjük. Egy nagy serpenyõben felolvasztjuk a zsírt, majd elzárjuk a gázt, és beleforgatjuk a nudlikat. Megvárjuk, amíg kihûl, jól megszórjuk mákkal és cukorral, és már ehetünk is.
Jó étvágyat!


Folytats a blogon ... gasztrobarath.blogspot.com/2014/05/ma...

sponsored links

Keres?s