Mákos-mazsolás kocka

2014-05-03

sponsored links


Egyszerû, gyors, kiadós, olcsó, és elronthatatlan sütemény, és azoknak ajánlom akik szeretik az édességet, de nem szeretnek sok idõt tölteni a konyhában komplikált sütemény készítéssel. Keresztbe vágva megkenhetjük pikáns lekvárral, rátesszük a felsõ lapot, rányomkodjuk, és egy órát pihentetjük, hogy a tészta magába szívja a lekvárt, és szórhatunk rá porcukrot - most én elhagytam ezeket, de így is finom, - de nem is szeretem elõre az egész sütemény tetejét becukrozni, mert nem mindenki szereti.

Hozzávaló: kb. 30-35 db (5x5 cm-es kockák, 20x30 cm-es teflon tepsi, 3 dl ûrtartalmú bögre)

2 egész tojás, 10 dkg vaj vagy margarin, 1 bögre cukor, 1 bögre darált mák, 1 bögre tej, 1 bögre liszt, 1 csomag sütõpor, 1 kk. õrölt fahéj, 10 dkg mazsola (esetleg 10 dkg ribizli vagy málnalekvár), vaníliás porcukor

A vajat habosra kevertem a cukorral, majd a tojásokkal, váltakozva, apránként hozzáadtam a lisztet, a mákot, és a tejet, végül a sütõport, a fahéjat, a beáztatott, megmosott, leszárított mazsolát, és jól összedolgoztam. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntöttem, és elõmelegített sütõben, közepes hõmérsékleten kb. 40 percig - hústû próbáig - sütöttem. Amikor kihûlt, deszkára csúsztattam, és kockára vágtam. 



Folytats a blogon ... liviakonyhasarka.blogspot.com/2014/05...

sponsored links

Keres?s